El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Cuixart publicarà un llibre que crida a “desobeir col·lectivament”
  • CA

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, publicarà el dilluns 8 de juliol el llibre ‘Ho tornarem a fer. Quan la injustícia és la llei, la desobediència civil és un dret’ (Ara Llibres), en el qual crida a “desobeir col·lectivament de manera no-violenta”.

En un comunicat emès aquest dimecres, Òmnium ha explicat que el llibre és un “manifest personal i col·lectiu, vital i polític, meditat després de més de 20 mesos a la presó i 52 sessions” en el judici del Tribunal Suprem.

En aquest sentit, el manifest és “un crit a l’esperança i contra la resignació i la frustració” en el qual demana no perdre la por i desobeir. “No podem renunciar a canviar lleis injustes mitjançant la resistència no-violenta; actuar com si fóssim lliures també ens fa, cada dia, una mica més lliures“, sosté Cuixart, que en el llibre es reafirma en el seu al·legat final del judici de l’1-O.

“N’estic convençut que ho tornarem a fer. Ens manifestarem, ens expressarem, ens mobilitzarem i votarem tantes vegades com calgui. Tal com ho hem fet fins ara: pacíficament i serenament, però amb tota la determinació del món”, subratlla en un dels fragments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa