Joan Tardà i Francesc Canet mostren al Congrés pancartes contra el tall de TV3

L'acció s'ha produït durant la pregunta de Joan Ridao sobre aquest mateix fet, i ha causat el reprovament de la vicepresidenta Teresa Cunillera

Els diputats d'ERC Joan Tardà i Francesc Canet han desplegat avui dues pancartes en el transcurs del ple del Congrés dels Diputats en favor de les emissions de TV3 al País Valencià. L'acció s'ha produït en el transcurs de la pregunta que el seu cap de files, Joan Ridao, ha adreçat al ministre de la Presidència sobre aquesta mateixa qüestió. La vicepresidenta del Congrés, Teresa Cunillera, ha instat Tardà i Canet a retirar les pancartes i fins i tot ha demanat ajuda al Ridao per aconseguir aquest objectiu.

En la seva intervenció el portaveu d'ERC ha recordat que TV3 s'ha vist al País Valencià durant 25 anys gràcies a la societat civil tot i les 'dificultats' de la situació de 'setge permanent' dels governs de l'Estat i de la Generalitat valenciana. "És paradoxal que en ple segle XXI, a l'era de la globalització, a Alzira es pugui veure Al Jazeera i en canvi un govern autoritari hagi decidit posar fi a les emissions de TV3" per 'raons polítiques i electoralistes", ha dit.

Segons Ridao, el govern valencià ha tallat les emissions 'simplement perquè TV3 emet en la llengua pròpia de València i perquè 'TV3 és sentida com una televisió pròpia per molts valencians'. Es tracta, ha dit, "d'un atemptat de signe autoritari contra la llibertat d'expressió, d'informació i sobretot contra la llengua i la cultura catalanes".

 
 

Comentaris