El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Tardà equiparà el PP amb Le Pen
  • CA

El polèmic videojoc de les joventuts del Partit Popular de Catalunya, on Alícia Sánchez Camacho disparava a diferents “problemes” de la societat com els immigrants il•legals, ha causat la condemna generalitzada de la majoria de partits.

El diputat d’ERC Joan Tardà és el qui més enllà ha arribat amb les seves valoracions. Segons Tardà, el PP és “pitjor que Le Pen” en matèria d’immigració i ha qualificat de “vergonyós” el videojoc. “Mai s’havien atrevit a això i ara ho fan en període electoral perquè els és igual tot”.

El candidat d’ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha demanat la dimissió del responsable de les Noves Generacions que ha ideat la campanya o prendran “les accions legals oportunes”. “Estan superant tots els límits, fent apologia de la violència i frivolitzant amb el drama humà”.

El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat els populars d’utilitzar la immigració per “motius electoralistes i partidistes de baixa qualitat”. Amb el seu discurs de les últimes setmanes, al seu parer, el PP estava “jugant amb foc”, però amb el videojoc “s’ha cremat”.

La número dos del PSC; Montserrat Tura, ha considerat “inadmissible” que els populars concebin com a producte electoral un videojoc que incita a la violència i a l’eliminació dels que no son com ells”.

El PP s’excusa

El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha assegurat que el videojoc va ser un “error” de l’empresa i assegura que la idea inicial era “bona”, perquè es pretenia que la presidenta del PP Català s’enfrontés als “problemes” de la Comunitat i “no” a la immigració il•legal.

Finalment, Alícia Sánchez Camacho ha lamentat la polémica i ha assegurat que, un cop retiralt el videojoc, “no cal donar-li més importancia.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa