El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Rosell guanya les eleccions per presidir la CEOE
  • CA

El president de Foment del Treball, Joan Rosell, ha estat elegit nou president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE). El candidat català ha guanyat les eleccions amb 444 vots a favor, gairebé el doble dels recollit pels seu únic contrincant, el president de la patronal andalusa CEA, Santiago Herrero, que n’ha rebut 247.

Rosell rellevarà Gerardo Díaz Ferrán al capdavant de la patronal espanyola. És el segon president d’origen català que presidirà la CEOE, càrrec que també fou ocupat per Carles Ferrer Salat, fundador i primer president de l’entitat.

Objectius del nou president

Minuts després de saber-se els resultats Rosell ha pres la paraula. Segons ha dit, el punt de partida del seu projecte passarà per reestructurar la CEOE, amb una reducció de 21 vicepresidències a un màxim de nou.

Rosell també ha fet un reconeixement exprés a la “nova etapa iniciada en Cepime”, amb Jesús Terciado al capadavant, amb qui ja ha dit que col·laborarà “estretament”, de la mateixa manera que amb el seu “bon amic”, el president de la patronal madrilenya (CEIM), Arturo Fernández.

D’altra banda, Rosell preveu mantenir els 46 membres del Comitè Executiu i s’ha mostrat favorable que Díaz Ferrán, del qual ha dit ser “gran amic”, presideixi la Fundació de la CEOE, tal com assenyalen els estatuts.

Per la seva banda, Rosell ha dit que es prendrà un “temps prudencial” per fer el relleu al capdavant de Foment del Treball i que en els pròxims dies mantindrà contactes amb el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la resta de partits polítics i els sindicats per presentar-se formalment com a president de la CEOE.

La primera reforma: l’estat de la dieta

De portes cap en fora, Rosell s’ha compromès a impulsar la col·laboració amb el Govern per emprendre les reformes que l’economia necessita, començant per posar l’Estat a ‘dieta’, doncs s’ha fet “molt gran i voluminós”. “Ja veurem aquests greixos com es podrien reduir”.

Segons la seva opinió, cal aconseguir un Estat més petit, però “més eficient” a través d’una reestructuració a la manera que s’ha fet amb diferents sectors de l’economia. “No hem de tenir por”, ha afegit.

Així doncs, Rosell ha afirmat que “els empresaris han de convèncer les polítiques que fer reformes és la millor medicina per al futur del país”.

Alhora, el nou president de la CEOE s’ha mostrat a favor d'”ampliar les bases del consens social” per construir “ponts d’entesa” amb els sindicats. “Cal ajudar els més febles perquè puguin progressar amb treball i esforç”, ha dit.

Finalment, Rosell s’ha compromès a defensar els interessos dels empresaris amb “gallardia i honestedat” i ha tingut paraules d’agraïment, no només per a l’organització actual de la CEOE, sinó també per a tots els tres presidents anteriors.

“No és el meu propòsit simplement ocupar un espai o una butaca. Sé al que vinc i no m’obnubilen les aparences, ni m’espanta el repte que els temps i circumstàncies em proposen en aquesta hora”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa