El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Coma (CUP Vic): “Amb el feixisme i els antidemòcrates no s’hi pot parlar”
  • CA

 

El fiscal de l’Audiència Nacional Vicente González Mota ha demanat al jutge Ismael Moreno que citi a declarar en qualitat d’investigat el regidor de l’Ajuntament de Vic Joan Coma (Capgirem-CUP Vic). Se l’acusa d’un presumpte delicte d’incitació a la sedició per demanar la desobediència davant les institucions espanyoles, el 9 de desembre de 2015 en un ple municipal. S’hi va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució del 9-N del Parlament. La Fiscalia hi veu “indicis de criminalitat”.

 

Coma ha expressat, en declaracions a El Món, que les imputacions i citacions a declarar haurien de deixar clar, a Vic i a tota Catalunya, que “amb el feixisme i els antidemòcrates no s’hi pot parlar de res”. Així, el dirigent cupaire recorda que el regidor de Plataforma Vigatana i fundador de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, va ser qui va presentar la denúncia.

A més, Coma ha explicat a aquest diari que esperarà la data de citació, i ha deixat clar que “ho gestionarem tot com fins ara”. “Defensarem el que vam dir, i és que tot plegat és ridícul. Ja veurem com actuem a nivell de declaració, però ens reafirmem en el que ja vam dir”, ha reiterat el regidor de Capgirem-CUP Vic.

A més, Coma ha sentenciat que la petició de la Fiscalia “reafirma el caràcter demofòbic de l’Estat espanyol i la no separació de poders que hi ha”. No només en el seu cas, sinó també -ha recordat- en altres imputacions de càrrecs electes pel 9-N de 2014, per la declaració rupturista del 9-N de 2015, o en el cas de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, denunciada per no despenjar l’estelada de l’Ajuntament.

 

El regidor de Capgirem-CUP Vic Joan Coma, en una imatge d’arxiu | Facebook

 

Segons ha afegit Coma en declaracions a El Món, el seu “és només un primer cas, i en vindran més”. El regidor independentista ha valorat que, després que el Parlament hagi aprovat la proposta per a fer un referèndum vinculant com a molt tard al setembre (i unes eleccions constituents al cap de sis mesos), “l’Estat es tornarà a activar”. I més si es recupera estabilitat al govern espanyol, i el PSOE garanteix quatre anys més de “màfia del PP” a l’executiu.

 

D’altra banda, Coma ha agraït les multituds mostres de suport que ha rebut al llarg d’aquest divendres, de part de “molta gent diferent, tal i com ja va passar a l’abril”. Això li dóna “molta confiança”, i la seguretat que “des d’entorns polítics molt diferents la gent no dubta en donar suport davant d’aquests atacs tan clars a la democràcia i al dret d’expressar-nos lliurement”.

 

Finalment, el regidor independentista ha sentenciat que potser l’estratègia de l’Estat passa per atacar els càrrecs electes municipals perquè no estan aforats, i creuen que estan més desprotegits. “Però no és així, estem més protegits a nivell popular. I el suport que rebem és molt més proper”, ha valorat Coma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa