El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Coma: “Cap tribunal no té legitimitat per sobre dels nostres drets”
  • CA

 

 

El regidor de la CUP-Capgirem Vic Joan Coma estava citat aquest matí a les deu a l’Audiència Nacional espanyola per prestar declaració acusat de sedició, per haver defensat en un ple municipal la desobediència civil dins del procés d’independència de Catalunya. El jutge Ismael Moreno va atendre la petició del fiscal Vicente González Mota que veia “indicis de criminalitat” en el fet que Coma hagués demanat la desobediència davant les institucions espanyoles en el transcurs d’un ple municipal. L’assemblea local, celebrada el 9 de desembre del 2015, va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament.

 

 

 

Però Joan Coma ha plantat la justícia espanyola i s’ha quedat a Vic a explicar les raons de la seva desobediència. “Som aquí primer de tot per pròpia consciència, i la consciència em deia que si ens persegueixen per les nostres idees polítiques, no ens hem de deixar atrapar”, ha dit Coma, que ha deixat clar que “no reconeixem la legitimitat de cap tribunal, de cap mena, que pretengui estar per sobre dels nostres drets i defensar qualsevol idea de manera democràtica, al carrer i a les institucions, ni un pas enrere”, ha sentenciat. 

 

 

 

El regidor de la CUP ha demanat als ciutadans que “no hi hagi cap tipus de violència si els Mossos acaben venint a agafar-me”, i els ha demanat que “no acatin si aquest tribunal els demana que em vinguin a buscar”. De fet, aquesta tarda Coma serà present a la concentració convocada per diverses entitats, com el Moviment 30/03, nascut expressament per donar suport al seu cas.

Per altra banda, Joan Coma, que ha rebut el suport de molts ciutadans i també de diputats de la CUP i de Junts pel Sí, ha defensat que “avui estem fent un acte de desobediència per exercir el dret a decidir, però tenim la mala sort que al davant hi tenim un estat amb fòbia a la democràcia, que no ens deixa votar perquè vol imposar-nos la seva voluntat”. En aquest sentit, Coma ha demanat als ciutadans i ciutadanes que facin “tots els esforços possibles per poder votar”. “Hem arribat a la conclusió que la desobediència és el camí que nosaltres triem, però respectem altres camins, només faltaria. Hem de tenir dret a desobeir”, ha conclòs.  

 

 

Per altra banda, Coma ha explicat que “hem decidit no anar-hi perquè no volem ser còmplices de la judicialització de la política, els problemes polítics es resolen a les institucions i a les assemblees i carrers, no en cap jutjat, que no és elegit democràticament”.  

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa