La JEC tomba la petició de JxCAT i ERC sobre Felip VI: "No té cap adscripció política"

Resol que el monarca pot venir a Barcelona perquè l'acte que presidirà no té contingut electoral

La Junta Electoral Central (JEC) ha desestimat les peticions de JxCAT i ERC relatives a la visita de dilluns del rei Felip VI. La JEC ha resolt que la visita del monarca a Barcelona és "institucional" en motiu del lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Barcelona. Segons la resolució de la JEC, l'acte no té contingut electoral de manera que no se li pot aplicar la llei electoral. "Manca de fonament legal i constitucional dels sol·licitants que es limiti el discurs que correspon realitzar el cap de l'Estat en l'acte instituticonal per presuposar que no guardarà els deures de neutralitat política", diula la JEC I afegeix: "El cap de l'Estat no té cap adscripció política".

 
 

Comentaris (14)
JordiP Fa 3 mesos
La Junta parteix d'una situació de titular extreta de la mentidera Consti'78: "el rei no té adscripció política". Ja. I jo no menteixo mai. És com aquella definició en la Consti'31: "España és una nación de trabajadores honrados de todas clases" o algo així. Voilà les travailleurs, que van dir a la Societat de Nacions quan la delegació de la Rep.Espa. va arribar mitja hora tard a la Assemblea General.
Filo Fa 3 mesos
Tothom sap que es el net d’un dictador i ell es l’ultradretà però no està adscrit...ja clar clar. Així RVNTi el cabró.
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
Aquests dictadors del 155 volen crear un relat de violència, perquè no saben com combatre la noviolència. Civil disobedience is not our problem Our problem is civil obedience. Howard Zinn.
Grabie Fa 3 mesos
Tie "grasia" la cosa, pone nu letrero liberta preso politico, asin sin ma, tie acrisio politica, ase un icuso ntero contra to una parte la poblasio, i posisionase comawita clara, no. Pasi ce no tien laxa denguna ni lan conosio hama. Ero, ai cosa mu tocable i otra ce no la pue toca nurca hama.
Jo Fa 3 mesos
Als srs. dl diari. Per donar aquesta noticia no cal amargarnos el matí amb la foto d'un cabró banyut.
fideli Fa 3 mesos
i tant que sí, feixista... i gavatxo
Josep el rebel Fa 3 mesos
El recolzament a l'estatus quo també és política partidista.
2019 Fa 3 mesos
cuando votamos un referendum el lo que tiene que hacer es callarse la boca que el ya cobra su sueldo i ami nadie me ha preguntado
Xavier Fa 3 mesos
Tots diuen el mateix, però els fets demostren el contrari. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
I un llaç groc la te? Fa 3 mesos
Els llaços grocs son universalment reconeguts com un símbol humanitari, sense cap adscripció política. I ves per on el President de la Generalitat serà jutjat i probablement inhabilitat per un llaç groc. Però els que es dediquen a fer discursos guerrers, clarament d'un bàndol, contra una part de la població, no tenen adscripció, no. Quines penques!
X*2 Fa 3 mesos
Fora els ocupants feixistes, fora gentussa
Guaita. Igualet, igualet que Franco Fa 3 mesos
Exactament com Franco. Que deia que ell mai es posava en política.
Tant cara al sol és nociu per a la salut Fa 3 mesos
Podien suspendre un partit del Barça pel clima en que es viu, però t'envien el net polític del Caudillo sense cap problema
Joanka Fa 3 mesos
enir adcripció política!!! I tasnt que la té... tothom ha pogut comprovar prou vegades. Ara com que ells controlen tot fan les lleis a la seva mnida qual estat medieval.