La JEC inhabilita Quim Torra

La decisió compta amb el vot particular de sis dels 13 vocals

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, després de ser condemnat per desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per no retirar la pancarta dels presos polítics i els llaços grocs del Palau de la Generalitat i els edificis públics. En una resolució d'una pàgina i mitja, els membres de la JEC conclouen que la seva condemna a inhabilitació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) encara que no sigui ferma constitueix una "causa d'ineligibilitat sobrevinguda".

El PP i Ciutadans ja van demanar a la Junta Electoral de Barcelona que, en compliment d'aquesta sentència, es traiés a Torra l'escó de diputat del Parlament, el que suposaria l'abandó de la Presidència de la Generalitat ja que l'Estatut exigeix ser diputat com a condició per al càrrec. La Junta Electoral de Barcelona va rebutjar totes dues peticions, però el PP i Cs van recórrer la decisió davant la JEC.

 

Ara la JEC ha decidit deixar sense efectes la seva credencial com a diputat al Parlament i ha transmès a la Junta Electoral Provincial l'ordre d'activar-la amb efectes immediats. Això significa que Torra podria deixar de ser president de la Generalitat perquè l'Estatut vincula aquesta condició de cap de l'executiu a l'acta al Parlament. Els membres de la JEC conclouen que la seva condemna a inhabilitació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) encara que no sigui ferma constitueix una "causa d'ineligibilitat sobrevinguda".

 

Comentaris