La JEC adverteix que si Torra no envia el recurs en castellà no el tindrà en compte

L’àrbitre electoral no dóna per rebut l’escrit en català presentat pel president i li dóna temps fins divendres a les dues del migdia

La Junta Electoral Central ha adoptat aquest dimecres un acord per advertir formalment el president de la Generalitat, Quim Torra, que si no els envia el recurs contra la prohibició de llaços grocs traduït al castellà abans de divendres 11 d’octubre a les 14.00h “tindrà per no presentat el recurs”. Divendres passat la JEC ja va “sol·licitar” per mail al Govern que traduís al castellà el recurs i la documentació addicional presentada per tal que aquest organisme el tingués en compte. Ara “comunica” formalment “al recorrent” que “en haver estat sol·licitada la traducció al castellà del seu recurs de reposició, en cas que no facilités la traducció abans del divendres 11 d’octubre a les 14:00 hores es tindrà per no presentat aquest recurs”. Tot plegat després que el president de la Generalitat presentés davant d’aquest organisme un recurs escrit en català on demana la suspensió de l'ordre de despenjar llaços grocs, estelades i cartells relacionats amb els independentistes presos dels edificis públics de la Generalitat.

Presidència va fer públic el recurs pocs minuts abans que expirés el termini donat per JEC a Torra, a les 15.00 hores de divendres. Poc després, la JEC va demanar al Govern “que remeti la traducció al castellà de l’escrit que s’adjunta” però la Generalitat no va presentar la traducció perquè segons fonts del Govern aquesta petició va arribar “a través d'un correu electrònic sense seguir el procediment establert per aquests casos i sense argumentar-ne els motius". En el recurs de reposició, Torra reprodueix els arguments del recurs que va presentar la setmana passada a la mateixa JEC sobre la denúncia presentada per Cs que retirar el llaç groc del Palau de la Generalitat, on ja va demanar a l'organisme que no acordés la seva competència. De fet, en l'escrit es fa constar que la setmana passada ja es va retirar la pancarta a favor dels presos que hi havia al Palau de la Generalitat, després que el TSJC ho ordenés als Mossos d'Esquadra per donar compliment a una mesura cautelar fruit d'un recurs de la plataforma Impulso Ciudadano.

Per al president, "la campanya electoral no exclou la difusió d'altres missatges de signe polític" i "la seva prohibició total afecta als drets fonamentals dels empleats públics més enllà de tota ponderació de proporcionalitat, així com la llibertat d'expressió de les persones representants institucionals, la qual només pot limitar-se per causa legal interpretada restrictivament". En aquest punt, el recurs cita el memoràndum del Consell d'Europa en el què "es justifica jurídicament la necessitat de revisar les actuacions de Turquia i Espanya respecte a les restriccions patides pels polítics kurds i catalans per l'exercici de la llibertat d'expressió mentre exerceixen els seus càrrecs de representació".

 

També defensa que el "principi de neutralitat oberta" es refereix a "àmbit de llibertat ideològica", que "està relacionat amb conviccions íntimes i la legitimitat per tenir-les i expressar-les".

 

Comentaris (20)
Arxi Fa 3 mesos
Jo proposo una cosa que ja he començat a fer...quan em telefona algú amb prefix de Caspanya, els contesto amb català i dic que no els entenc, acostumen a ser empreses de telefonia, ofertes, assegurances... ademès de que me'ls trec de sobre, no em dóna la gana de parlar amb castellà, volen que parlem amb castellà mesetari, doncs sí no volen brou, dues tasses!
Xavier Fa 3 mesos
Jo els tornaria una contesta en " castellà ". Fins que no apliquin la justícia igual per tothom no la acabarem. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
Miquel Fa 3 mesos
A mi mhagues agradat presentar un recurs a mi. Però van dir no això ho ha de fer l'advocat. I al sr. Torra li deixen presentar directament ell? No es el seu advocat qui presenta?
Bravo Torrita Fa 3 mesos
Date por inhabilitado y quéjate todo lo que puedas en ktalanet para que te metan más años.
Bon cop de falç Fa 3 mesos
I que tu no ho vegis!
con los ojos en blanco.......uff Fa 3 mesos
AAAYYYYYY Que humillacióooooooooooooooon, mi dignidad como personaaaaaaaa perdidaaaaa.....Si no diérais miedo, daríais mucha pena. Pero que pequeños sois----
Català a Mallorca Fa 3 mesos
Ostres sempre igual amb aquesta merda de gent....i així ens volen encaixar? Menyspreu com sempre a tot allò que vingui de ca nostra....i després els colono,s al parlsment dient que ells xerren en català als seus fills i bla bla bla...colono,s go home
Tècnicament Fa 3 mesos
s'en diu Justicia Colonial.
Sometent Fa 3 mesos
És molt fàcil, deixeu de fer servir el castellà al dia dia. És complicat, ho sé, però crec que és la manera.
Qui són els JEC Fa 3 mesos
Que els donin per el sac! ignorem-los, fem com a Girona, fora de les façanes del Palau, però davant, al carrer, voluntaris no en faltaran! No els hi donem el gust a aquests fatxes de redactar el recurs en castellà! Que els follin!
Arxi Fa 3 mesos
O són uns ignorants o són uns fills de p..a
Clara Fa 3 mesos
Espanya país podrit mai serà plurinacional, els vencedors encara es pensant que estan amb el dret de humilia roba reprimir, l'única manera es marxar d'aquesta merda de país fet a la force de les armes .
con los ojos en blanco.......uff Fa 3 mesos
Estás enferma Clarita.....
joanb Fa 3 mesos
Al tribunal del sant ofici se li ha de parlar en "cristiano". El català és una llengua d'heretges, i en qualsevol cas, el que digui el President del catalans els importa un borrall. Serien capaços de fotre'l a la foguera si no fos per twitter.
Ergo, tots els de la JEC Fa 3 mesos
són, a més de neuròtics del groc dels presos polítics i dels exiliats, uns ignorants integrals.
Andreuza Fa 3 mesos
Ni que li enviï en xinès el tindrien en compte...
Josep el rebel Fa 3 mesos
Espanya porta més de 300 anys imposant l'espanyol i marginant discriminant i excloent el català.
Rebelde sin causa Fa 3 mesos
Es curiós, el mateix podries dir del Francesc, anglès, Itàlia, etc.
Joseph Fa 3 mesos
Barcelona 9/10/19 Apreciat FDP, no puc entendre aquesta 💩 que me demanes, si algo no entens, sempre li pots demanar al preparao, que cobra un bon sou i aixi fa alguna cosa de profit.....
portuguez Fa 3 mesos
Sugiro ao presidente catalão que envie o relatório exigido pelos vizinhos castelhanos colonialistas opressores apenas em inglez.
TOM BCN Fa 3 mesos
ESTEM A CATALUNYA I EL RECURS ES FA EN CATALA
Amill Fa 3 mesos
Ens volen humil-liar en tots els terrenys posibles , algún dia s´ho trobarán.
Ah sí? Fa 3 mesos
Doncs a cagar ells i el castellà!