Javier, pare del nen de Rubí mort el 17-A, a Felip VI: "Deixi anar els presos polítics"

Tots dos es van trobar a l'acte commemoratius dels atemptats a Barcelona, on van intercanviar unes paraules carregades de tensió

 

Poc a poc es van sabent més detalls de la visita del monarca espanyol a la capital catalana durant la commemoració de l'aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils del passat 17 d'agost. Segons ha explicat a 'El Món' Javier, el pare del nen de Rubí que va morir a la Rambla, va mantenir una breu però intensa conversa amb Felip VI en què li va demanar que alliberés els presos polítics. Una conversa corroborada per testimonis d'aquells moments i que van quedar perplexos per la tensió.

 

 

"Majestat, quan algú envia una carta de condol, l'envia signada", va retreure Javier al monarca. " Estava signada", va replicar Felip VI. En el moment de marxar, donant per finalitzada la conversa, Javier va aturar el rei espanyol per fer-li una confessió. "No se'n vagi encara, li puc dir un pensament particular? Faci vostè un cop de puny a la taula i deixin anar els presos polítics i així la meitat dels independentistes l'aplaudiran", li va demanar. "No hi puc fer res", va contestar Felip. "Qui mana a Espanya, doni un cop de puny a la taula, faci de rei i i una Espanya unida", va replicar Javier. "No hi puc fer res", va repetir el rei espanyol.

 

Comentaris