El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jáuregui reivindica “l’esforç extraordinari” de Zapatero amb Catalunya
  • CA

El ministre de la presidència, Ramón Jáuregui, ha reivindicat l'”esforç extraordinari” que el Govern ha fet els últims anys per Catalunya, i ha instat els catalans a no oblidar tot el treball que Zapatero ha fet per garantir les inversions de l’Estat, per renovar l’Estatut.

“Les relacions d’Espanya amb Catalunya mai han tingut un desenvolupament tan progressiu i tan generós”, ha assegurat, i ha confiat que el diàleg es mantingui amb el nou president de la Generalitat, Artur Mas. En preguntar-li quan es reuniran Zapatero i Mas, ha reconegut que encara no hi ha data, tot i que ha augurat que es portarà a terme “més aviat que tard”.

Horaris comercials

El ministre de presidència també ha negat que la concertació dels horaris comercials entre les comunitats que ha plantejat aquest dimarts el president del Govern qüestioni les competències transferides a les autonomies.
I ha sostingut que José Luís Rodríguez Zapatero va parlar de concertar polítiques amb les autonomies per intentar unificar els horaris comercials de les grans cadenes comercials “que a vegades tenen dificultats per la negociació amb les 17 comunitats”.

Ahir també, el secretari general de Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern, Francesc Homs, havia criticat la mesura i havia lamentat que institucions estatals optin per centralitzar capacitat de decisió en mans de les comunitats cap a l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa