El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jauregui: “Esperem que després del 28N es desbloquegi la relació amb CiU”
  • CA

El PSOE ha decidit començar a festejar obertament CiU quan encara no s’han celebrat les eleccions. El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha assegurat avui que des del govern espanyol s’espera que a partir de diumenge “s’asserenin i es desbloquegi la relació amb CiU” perquè “és un grup molt important a la cambra”.

Per tant, encara que el govern espanyol ja té garantida l’estabilitat fins al final de la legislatura gràcies als pactes pressupostaris que va assolir amb el PNB i CC, no amaga el seu desig de sumar CiU als acords, especialment pel que fa a les reformes més importants en matèria econòmica, com la Llei de Pensions o la Llei d’Economia Sostenible.

Des fet, Jáuregui ha atribuït als comicis electorals les dificultats d’entesa entre el PSOE i CiU al Congrés. “És evident que un procés electoral sempre bloqueja una mica el marc de relacions, i espero que a partir de diumenge les relacions siguin més fluides i els consensos més possibles i millors”, ha dit.

El portaveu de CiU, al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida ja pronosticava en un míting aquest cap de setmana i com a resposta a Alfredo Pérez Rubalcaba, qui havia dit que PP i CiU ja estaven gestant un pacte, que “el dia després de les eleccions el PSOE els trucaria per oferir-los el que sigui necessari”. L’avís sembla que es compleix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa