El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jáuregui diu que el model autonòmic funciona “raonablement bé”
  • CA

El ministre de la presidència, Ramon Jáuregui, ha afirmat avui que el model autonòmic “funciona raonablement bé” i ha assegurat que no hi ha cap voluntat per part del PSOE ni del Govern per recuperar competències econòmiques. “Només s’ha parlat de fer ajustament en la despesa i això dependrà de cada comunitat i no del govern”, ha justificat.

Jáuregui ha apostat per un model “flexible” i respectuós amb les singularitats de les comunitats autònomes. I ha defensat la “bilateralitat en les relacions amb les comunitats” que tenen trets diferencials, com són Catalunya, País Basc, Galícia i Andalusia, encara que aquesta no té pas ni llengua pròpia, ni drets històrics.

Respecte les noves relacions Catalunya-Estat, el ministre de la presidència ha desitjat que hi hagi entesa entre el govern espanyol i la Generalitat, s’evitin “enfrontaments” i hi hagi “respecte, diàleg i cooperació”.

Respecte les declaracions de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, assegurant que l’alternativa només pot ser la independència, Jáuregui ha assegurat que es tracta d’unes paraules “sense fonaments”. “Una apel•lació tan extremista des d’un punt de vista identitari i patriòtic no es necessària en moments com aquests”, li ha retret.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa