Jaume Torramadé abandona Unió

L'expresident de la diputació i exalcalde de Salt considera que el trencament del partit és "una mala decisió"

L'històric dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Jaume Torramadé, ha abandonat la formació democratacristiana després de 21 anys de militància, perquè considera que el trencament del partit va ser "una mala decisió". Segons l'expresident de la Diputació de Girona, i exalcalde de Salt, el partit no va valorar prou una qüestió com la justícia social, que segons Torramadé, "és el pal de paller" d'Unió.

Torramadé considera que es va tenir molt en compte el posicionament polític en el tema independentista, enlloc de "mantenir l'equilibri". L'encara regidor saltenc assegura que la decisió ha estat "meditada" i, tot i que es va fer efectiva a l'agost, no l'ha volgut fer pública.

 

Amb tot, Torramadé diu que "li sap greu tot el que va passar amb el partit" i considera que les dues parts que han quedat, hauran de fer un replantejament polític perquè considera que "difícil" la viabilitat pel que fa a nombre de vots i de resultats.

 

Jaume Torramadé ha deixat de ser militant d'Unió Democràtica de Catalunya després de 21 anys. Torramadé, considerat com un dels militants històrics a la demarcació, ha decidit trencar amb els democratacristians decebut després de l'escissió que es va produir l'estiu de l'any passat. Per a l'expresident de la Diputació i exalcalde de Salt, el trencament va ser "una mala decisió" i assegura que "no ha fet bé a cap de les dues parts".

Torramadé critica que no es van posar prou en valor qüestions com la justícia social, que és "quelcom estructural del partit". En aquest sentit, l'expresident de la Diputació ha comentat que la divisió entre les diferents sensibilitats sobre el debat independentista no hauria d'haver portat a la ruptura.

L'encara regidor de Salt ha explicat que el trencament d'Unió no albira, des del seu punt de vista, bones perspectives electorals. "La viabilitat pel que fa a nombre de vots i resultats és difícil", ha avançat. Tot i això, Torramadé ha volgut desitjar "tota la sort del món" tant per a Unió com per a Demòcrates i diu que espera que es recuperin aviat, malgrat el mal moment que estan passant.

La independència, una qüestió consubstancial 

Torramadé ha volgut deixar clar que, per a ell, el debat de país i el tema de la independència era una "qüestió consubstancial d'Unió". En aquest sentit creu que aquest debat no hauria dividit el partit. Per a l'expresident de la Diputació de Girona, el catalanisme era un pilar dins d'Unió i cada militant "el pot viure com consideri". Segons afegeix, alguns opten per la independència i d'altres ho viuen des d'una "vessant més autonòmica" però considera que aquest debat no hauria d'haver provocat l'escissió del partit. Una escissió que Torramadé ha reconegut que no va viure "gens bé" i que, al cap i a la fi, l'ha portat a abandonar el partit.

No preveu anar a cap altra formació

Malgrat abandonar Unió, ha volgut aclarir que no té pensat anar a cap altre partit polític. "Ara mateix no em plantejo res", ha assegurat. L'exalcalde de Salt ha explicat que és un moment complicat i que li "va saber molt greu" el trencament, però no vol lligar la seva sortida d'Unió amb cap acostament a cap altra força política del país.

Amb tot, Torramadé ha explicat que no ha cregut necessari fer pública la seva baixa d'Unió, que es va produir el passat mes d'agost."No és un tema que vulgui amagar però tampoc tenia necessitat de fer-ho públic", ha apuntat.


Unió Democràtica va patir una escissió l'estiu de l'any passat que va acabar amb la formació de Demòcrates de Catalunya, liderada per Antoni Castellà. Entre els que es van adherir al nou partit hi havia personalitats importants com l'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert. Aquest grup es va posicionar cap a postulats clarament independentistes, en contra del que pregonava la direcció de UDC, liderarda per Ramon Espadaler i que va guanyar per un estret marge les votacions sobre quin camí havia de seguir el partit.

 

Comentaris