El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jané a Madrid: “La seguretat no depèn de conjuntures polítiques”
  • CA

 

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha comparegut al Parlament per explicar els acords a què va arribar el Govern de Catalunya durant la Junta de Seguretat que es va convocar dilluns, després que durant nou anys l’Estat s’hagi negat a convocar-la. En aquesta reunió –la darrera es va celebrar el 3 de març de 2009-, Madrid va acceptar una de les peticions més reclamades pels Mossos d’Esquadra, que la policia catalana s’integri al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), l’òrgan estatal de coordinació antiterrorista, i també als grups de treball per a la col·laboració policial i els plans directors de seguretat.

 

El conseller Jané ha explicat que, un cop certificat el desplegament dels Mossos en els darrers vuit anys, la Generalitat reclamarà al govern espanyol 619 milions d’euros que, segons els càlculs del departament d’Economia i Hisenda, són els diners que l’Estat els deu per l’augment de plantilla dels últims vuit anys. “Són uns diners que se’ns deuen, i esperem que l’Estat compleixi amb la seva obligació”, ha dit Jané durant el ple del Parlament, en què ha donat un missatge directe a Madrid: “La seguretat no entén de fronteres ni de conjuntures polítiques. Ens calen per al país 500 nous mossos, ens en falten 1.500 en relació a les previsions que fa 10 anys havíem establert en juta de seguretat, i les hem convocat perquè tenim la seguretat jurídica que estem fent les coses bé, de manera que no podem estar pendents de cap recurs de cap de setmana que ens distregui de les nostres obligacions”, ha dit el conseller.

La setmana passada, el conseller Jordi Jané va anunciar la convocatòria de 500 noves places de Mossos d’Esquadra i en els propers anys es faran dues noves convocatòries per arribar a les 1.500 que són necessàries, segons una avaluació que es va fer ja fa una dècada, i que mai no s’ha assolit. De fet, el conseller ha anunciat que ja hi ha 2.400 sol·licituds per aspirar a una de les 500 places, un interès que a parer de Jané “demostra la necessitat, l’interès i l’aprovació d’aquest anunci a la societat catalana”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa