Izquierda en positivo, com VOX contra l’autogovern català

Nascut a Calafell, aquest partit promet mà dura contra Catalunya i abolir l’Estat de les autonomies

El nom no sempre fa la cosa. Izquierda en positivo, un partit nascut a Calafell el juliol del 2018 i liderat per Toni García Pérez, es presenta a les eleccions del proper 10-N a la circumscripció de Barcelona. Es defineix com un partit d’esquerra no nacionalista, i denuncia la “preocupant subordinació dels principals partits de l'esquerra catalana i espanyola als dogmes més reaccionaris i insolidaris dels nacionalismes perifèrics, com el català o el basc, i un paral·lel repunt del més retrògrad i ranci nacionalisme espanyol”. I culpa d’aquesta situació “la corrupta dreta catalana que feia trenta anys que saquejava el país, que va decidir radicalitzar el seu discurs nacionalista amb l'objectiu de desviar cap a l'Estat i cap a les classes populars d'altres territoris el malestar que la crisi, la corrupció i les retallades havien generat en amplis sectors de la societat”.

El seu programa electoral prioritza la liquidació de l’Estat de les autonomies, i promet “retornar les competències d’educació, sanitat i administració de justícia a l’Estat”. Izquierda en positivo garanteix “una Espanya igual per a tots”, i emula en molts punts les propostes de VOX per liquidar l’autogovern de Catalunya. Així, el programa assegura que “les competències vertebradores, com l'Educació i la Sanitat, es decidiran a nivell estatal, i seran les mateixes per a tots els ciutadans”, amb “un Estat simètric on hi hagi una clara distribució de competències, i que aquestes no es converteixin en moneda de canvi entre el Govern central i els governs autonòmics. ”Defensa que “les autonomies tindran llibertat de legislar d'acord amb la realitat dels seus territoris, però hi haurà una jerarquia legislativa on l'interès comú de tots els ciutadans prevalgui sobre l'interès territorial”.

 

També aposta per liquidar el model d’èxit de la sanitat catalana: “Volem un model únic de Sanitat perquè tots els ciutadans siguem iguals en drets i prestacions i per així millorar l'eficàcia de la despesa pública. Crearem una targeta sanitària única per facilitar la prestació sanitària arreu d'Espanya”. En educació, vol posar fi al model educatiu català promovent “l'educació com una competència estatal amb plans equivalents a tot el territori”, i a les escoles aplicaran “el bilingüisme sense discriminar cap llengua oficial”.

Izquierda en positivo es va presentar a les eleccions europees del maig del 2019 amb Javier Couso, eurodiputat d’Izquierda Unida i germà del càmera assassinat a la guerra d’Iraq, i va aconseguir 12.900 vots a tot l’Estat. I a les eleccions espanyoles del 28-A va aconseguir 3.409 vots a la circumscripció de Barcelona.

 

Comentaris (14)
Engrunes Fa 2 mesos
Ja va bé que els extrems com Vox es divideixin. I Això no és esquerra, això és aspiració al totalitarisme
ciutada esquerra del mon Fa 2 mesos
gran molt gran el paco frutos d' esquerres internacionalista anti nazionalista, fora la petita burguesia lladre del 3 per cent i tots els petits burguesos que en te a sou, amb lo furtat, fachins cotalelos espots alexandres etc tots comprats i pagats amb diners robats als treballadors , vixca el germanament universal i el proletariat mundial 4 petits burguesos de merda de uns condadets insignificants, mai podran amb el proletariat mundial. vixca l'internacionalisme proletari.
JAC Fa 2 mesos
Estalinistes. La púrria.
josep Fa 2 mesos
tal com estan posats s'afusellen
Ramon Fa 2 mesos
Castellanada acomplexada
Anon Fa 2 mesos
Alejandro Lerroux diu que ok.
Comandante Fa 2 mesos
Ufff quina mandra. Tots a treballar...!
Àngel Drach Fa 2 mesos
Aquest que està parlant, no és el Paco Frutos?. Quina vergonya!
Ricard Fa 2 mesos
Jajajaja, los borregos españolistas anticatalanes son estiércol concentrado, ahora recuerdo el asesinato del estado a una persona en la n240 que es carretera en Catalunya y cuando entra en españa se convierte en autovía, está basura hay que hecharlos de Catalunya
Peret el menut Fa 2 mesos
Els clasics espaÑols que viuen a Catalunya , inadaptats , odiant tot el que es català. Quina pena de gent !!
Un pam de nas Fa 2 mesos
Hòstia! És en Paco Frutos?
el nas llarg Fa 2 mesos
Els classics "folloneros" de fàbrica. Una colla d'emigrants espanyols anticatalans de classe baixa.
Vvv Fa 2 mesos
Mare de Déu ! Paco Frutos! Quina mòmia. Els extrems es toquen, ja se sap.
Violant Fa 2 mesos
Ha tornat Stalin?