Iratxe García (PSOE): "El diàleg no és incompatible amb respectar la justícia"

La cap de files dels socialistes europeus diu que estudiaran el suplicatori però descarta "entorpir" la justícia

La cap de files del grup socialista al Parlament Europeu, l'espanyola Iratxe García, ha assegurat aquest dimarts que obrir el diàleg amb Catalunya "no és incompatible amb permetre i respectar la feina de la justícia". En resposta a les paraules de Carles Puigdemont, que va demanar al PSOE votar en contra del suplicatori per aixecar la seva immunitat i la de Toni Comín si vol ser "coherent" amb el seu compromís de desjudicialitzar la política, García ha dit que el seu grup "estudiarà" el document però no vol "entorpir" la feina dels tribunals. "Des del grup socialista estem en la posició de deixar treballar la justícia, i volem, nosaltres, també, treballar per a una solució política", ha dit en roda de premsa des d'Estrasburg.

En la seva roda de premsa, García ha assegurat que els socialistes europeus són "coherents" en la "defensa de l'estat de dret, que no ha de ser selectiva". "Hem d'assumir i respectar totes les decisions judicials, amb independència de si ens agraden més o menys", ha dit. La socialista ha assegurat que respecten i acaten la sentència del TJUE i la decisió de la JEC sobre Oriol Junqueras i que per tant assumeixen que "hi ha dos nous eurodiputats espanyols, escollits per la circumscripció d'Espanya, al Parlament Europeu", en referència a Puigdemont i Comín. "Esperem respecte per la política europea i el Parlament Europeu, i intentarem entre tots no convertir aquest parlament en un espectacle o un circ", ha advertit. En aquest sentit, ha criticat la "utilització" de la cambra com a "espai de confrontació, i lluita" per part de "diverses forces polítiques".

Suplicatori

Iratxe García ha dit que els socialistes analitzaran el contingut del suplicatori enviat pel Suprem i prendran "la decisió que hagin de prendre" sobre la "base clara de permetre que la justícia treballi, de no entorpir la feina de la justícia".

En aquest sentit, ha recordat que en l'última legislatura es van tramitar una cinquantena de suplicatoris i que "el 92% van ser acceptats amb normalitat".
La socialista ha admès que no ha mantingut cap contacte amb Puigdemont i Comín però ha obert la porta a "trobar llocs de debat comú" si venen al Parlament Europeu "a treballar per Europa".
"Si es ve a una altra cosa, no participarem d'aquest joc, des del grup socialista", ha insistit.

"La justícia té procediments oberts i s'han de respectar", ha dit García. "Hem de permetre que la justícia actuï en els termes que pot actuar, i hem d'actuar des de la política per permetre que torni a haver un espai de convivència", ha reiterat.

 
 

Comentaris (7)
PereB Fa 3 dies
La justicia es predica amb l'exemple.
enterrador Fa 4 dies
típico ejemplo de político estilo "maquiavelo", falta de ética, moral , sin escrúpulos, su único principio "vivir del cuento", sea con vox , pp , los verdes, etc etc etc .
un tipo que vive en Tabarnia Fa 4 dies
AQUEST PARLA DE JUSTICIA? VERDADERAMENT SAP EL QUE DIU?
Àngel Drach Fa 4 dies
Això va canviant !!. Aquesta tia, deixin-m'ho dir així, és la que la setmana passada es va encarar amb males maneres amb Sassoli, quan va reconèixer els tres diputats represaliats . Li han degut tocar el crostó i ara ja ho veu tot diferent. Però haurem d'esperar als fets, encara que les paraules ja pinten millor.
és clar que sí Fa 4 dies
Al tercer Recih també hi havia tribunals que deien que impartien justícia, com també n'hi ha a Sudàfrica i l'Iran, Aràbia Saudita i ... a Ehpañña, entre d'altres, per descomptat.
ganxó Fa 4 dies
Per l'anunciat: "Toma castaña" un altre il·luminada. On era fins ara?
Victor Fa 4 dies
Si els primers que no respecten la justícia són el TC i la JEC !!