El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La intervenció de la Guàrdia Civil al CTTI va afectar el cens de discapacitats
  • CA

 

El dissabte 30 de setembre, el dia abans del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, la Guàrdia Civil va entrar dins el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), el cervell digital de l’administració de Catalunya.

 

Una intervenció de diversos agents per intentar aturar el control informàtic del referèndum que finalment es va celebrar. Els agents van intervenir tot allò que ensumava registres, censos i dades susceptibles de ser utilitzats en la consulta sobiranista. Segons l’informe que la direcció del CTTI i el departament de Presidència va elaborar després de la intervenció, al que ha tingut accès El Món, fins a 130 serveis de la Generalitat es van veure afectats, trastocats o suspesos per l’actuació policial.

Un dels serveis que va quedar aturat fons el Cens de Discapacitats, el llistat pel que el Govern fiscalitza no només els serveis als que tenen dret les persones amb una discapacitat acreditada sino fins i tot les pensions no contributives i tot allò que s’escau al control administratiu, com els procesos, els protocols, ajuts, recursos o plans d’actuació. L’aplicació d’aquest cens va quedar suspesa per ordre de la Guàrdia Civil. 

 

Entre les aplicacions suspeses també hi consta el portal MUNICAT que inclou el llistat de dades d’ens locals, dels càrrecs locals i de les eleccions locals de Catalunya. Els sindicats també es van veure afectats, sobretot les aplicacions que afecten a les eleccions sindicals, la seva gestió i al seu històric.

Un dels cotxes que ha entrat aquest matí al CTTI
Un dels cotxes que ha entrat aquest matí al CTTI | JOAN ANTONI GUERRERO

 

Pel que fa a la gestió electoral la Guàrdia Civil també va obstaculitzar el Sistema de Gestió Electoral de les Autonòmiques, l’aplicació de gestió de respresentants en processos selectius del món local, el portal pre-electoral, el sistema de Gestió de Censos i el Registre d’Actes Electorals així com el sistema de  representants de l’administració als processos electorals.

 

També es va suspendre el SARCAT -els registre d’empreses i ciutadans-, i el sistema de gestió electrònica Plus i la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball i el web d’Informació Municipal o el cens d’Entitats del voluntariat de Catalunya. La resta d’aplicacions no han transcendit per “qüestions de seguretat interna”, asseguren fonts del Govern a El Món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa