El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Intersindical-CSC denunciarà durant la Diada la desprotecció social de l’Estat
  • CA

Després d’un primer de maig descafeïnat pel confinament, i amb la perspectiva dels primers mesos de gestió de la crisi sanitària i econòmica per part del govern espanyol, la Intersindical-CSC ha apostat per la denúncia social durant la Diada d’enguany. El sindicat, que opera en l’àmbit dels Països Catalans i aposta per la República com la fórmula per garantir un país socialment just, ha arribat a un acord amb l’ANC, que organitza les principals concentracions a arreu de Catalunya per sumar una trentena de punts de concentració amb un missatge molt clar. Són, com explica a El Món el secretari general del sindicat, Sergi Perelló, “concentracions davant d’edificis institucionals de l’Estat, com ara delegacions del SEPE o de l’Agència Tributària, des d’on volem denunciar la mala gestió que ha fet Madrid de la crisi de la Covid-19, amb un pla de xoc que no és més que un brindis al sol”. A les concentracions s’exhibirà el lema Trenquem el setge: guanyem la independència i la justícia social.

En aquesta trentena de punts, que formen part de la xarxa que ha preparat l’ANC per substituir la gran manifestació que s’hauria fet a Barcelona sense la pandèmia, hi haurà “més de 150 voluntaris de la Intersindical, que s’ocuparan de qüestions logístiques i per garantir la seguretat dels participants”. De fet, la Intersindical vol incidir manifestant-se a les portes d’aquests edificis estatals, que “Catalunya no necessita un simple marc de relacions laborals propi, sinó una República, per poder garantir els drets socials dels catalans i fer-ne una gestió justa i digna”.

A parer de Perelló, no és que Espanya no tingui prou recursos per garantir la protecció social dels seus ciutadans, sinó que es tracta d’una manca de voluntat: “Els diners hi són, hi ha 70.000 milions a Espanya i 20.000 a Catalunya que es perden pel frau fiscal, i es permeten les Sicap o es gasten 10.000 milions en defensa. Per tot plegat, aquesta Diada hem de denunciar també la desprotecció social a què ens sotmet Espanya”, conclou Perelló.

Cartell de la Intersindical per a la Diada 2020

Cartell de la Intersindical per a la Diada 2020

Sobre les concentracions, la Intersindical garanteix  “el compliment estricte de les mesures de seguretat”, i de fet, es preveu que hi assisteixin entre 10 i 30 persones en cada punt –més una quinzena de persones del sindicat per a la logística-, que han d’haver-se inscrit prèviament a través de l’ANC. De fet, és l’Assemblea qui s’encarrega de gestionar totes les inscripcions a arreu del país. En aquest sentit, Perelló fa una crida a la confiança: “Som capaços de garantir la seguretat, i de fet, no acabem d’entendre que es posi el crit al cel quan resulta que a les terrasses dels bars hi ha barra lliure.  Fins i tot amb la Covid hem de tenir espai per garantir el dret d’expressar-nos i reivindicar”, remarca Sergi Perelló a El Món.

Hi haurà concentracions a Balaguer, Barcelona, Banyoles, Cervera, Girona, Figueres, Tremp, Sort, Puigcerdà, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Mollet del Vallès, Oliana o Vilafranca del Penedès, entre altres. Es poden consultar els punts de concentració al web de l’ANC així com fer les inscripcions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa