La Intersindical-CSC denunciarà durant la Diada la desprotecció social de l’Estat

Organitza una trentena de concentracions davant d’edificis institucionals de l’Estat que gestionen qüestions socials

Després d’un primer de maig descafeïnat pel confinament, i amb la perspectiva dels primers mesos de gestió de la crisi sanitària i econòmica per part del govern espanyol, la Intersindical-CSC ha apostat per la denúncia social durant la Diada d’enguany. El sindicat, que opera en l’àmbit dels Països Catalans i aposta per la República com la fórmula per garantir un país socialment just, ha arribat a un acord amb l’ANC, que organitza les principals concentracions a arreu de Catalunya per sumar una trentena de punts de concentració amb un missatge molt clar. Són, com explica a El Món el secretari general del sindicat, Sergi Perelló, “concentracions davant d’edificis institucionals de l’Estat, com ara delegacions del SEPE o de l’Agència Tributària, des d’on volem denunciar la mala gestió que ha fet Madrid de la crisi de la Covid-19, amb un pla de xoc que no és més que un brindis al sol”. A les concentracions s’exhibirà el lema Trenquem el setge: guanyem la independència i la justícia social.

En aquesta trentena de punts, que formen part de la xarxa que ha preparat l’ANC per substituir la gran manifestació que s’hauria fet a Barcelona sense la pandèmia, hi haurà “més de 150 voluntaris de la Intersindical, que s’ocuparan de qüestions logístiques i per garantir la seguretat dels participants”. De fet, la Intersindical vol incidir manifestant-se a les portes d’aquests edificis estatals, que “Catalunya no necessita un simple marc de relacions laborals propi, sinó una República, per poder garantir els drets socials dels catalans i fer-ne una gestió justa i digna”.

A parer de Perelló, no és que Espanya no tingui prou recursos per garantir la protecció social dels seus ciutadans, sinó que es tracta d’una manca de voluntat: “Els diners hi són, hi ha 70.000 milions a Espanya i 20.000 a Catalunya que es perden pel frau fiscal, i es permeten les Sicap o es gasten 10.000 milions en defensa. Per tot plegat, aquesta Diada hem de denunciar també la desprotecció social a què ens sotmet Espanya”, conclou Perelló.

Cartell de la Intersindical per a la Diada 2020

Cartell de la Intersindical per a la Diada 2020

 

Sobre les concentracions, la Intersindical garanteix  “el compliment estricte de les mesures de seguretat”, i de fet, es preveu que hi assisteixin entre 10 i 30 persones en cada punt –més una quinzena de persones del sindicat per a la logística-, que han d’haver-se inscrit prèviament a través de l’ANC. De fet, és l’Assemblea qui s’encarrega de gestionar totes les inscripcions a arreu del país. En aquest sentit, Perelló fa una crida a la confiança: “Som capaços de garantir la seguretat, i de fet, no acabem d’entendre que es posi el crit al cel quan resulta que a les terrasses dels bars hi ha barra lliure.  Fins i tot amb la Covid hem de tenir espai per garantir el dret d’expressar-nos i reivindicar”, remarca Sergi Perelló a El Món.

Hi haurà concentracions a Balaguer, Barcelona, Banyoles, Cervera, Girona, Figueres, Tremp, Sort, Puigcerdà, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Mollet del Vallès, Oliana o Vilafranca del Penedès, entre altres. Es poden consultar els punts de concentració al web de l’ANC així com fer les inscripcions.

 

Comentaris