El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Intersindical-CSC demana al sobiranisme que pressioni el PSOE pel sou mínim
  • CA

ACN Barcelona .- La Intersindical-CSC ha demanat a les forces sobiranistes que facin “ús de la seva capacitat de pressió actual” per forçar el govern espanyol a aplicar la proposta de sou mínim del Govern, de 1.239,5 euros, “com una de les seves prioritats de cara a una eventual investidura”. També ha reclamat al Govern que apliqui la mesura a partir de l’any vinent a l’administració catalana i a les empreses i entitats contractistes o que ofereixen serveis contractats per a l’administració0. El sindicat defensa una xifra més alta, però considera que la proposta de l’executiu català és un bon “punt de partida”. Segons els seus càlculs, l’òptima seria de 1.320 euros, partint de la base que hauria de ser el 60% del salari mitjà.

La quantitat, a més, podria ser superior, atès que caldria adaptar-la a l’evolució dels altres salaris i del cost de la vida. En tot cas, la formació lamenta que l’executiu no s’hi hagi posat en contacte per debatre la qüestió, tenint en compte que era l’única que “havia treballat una proposta seriosa de salari mínim”.

Així, la Intersindical-CSC ha demanat que els càlculs de l’impacte pressupostari siguin “el més ràpids possibles” i que, durant la primera meitat del 2020, comencin a aplicar-se mesures per fer efectiu aquest salari mínim, tant pel que fa a les retribucions de la Generalitat i del seu sector públic, com amb obligacions cap a les empreses i entitats contractistes o que ofereixen serveis concertats per a l’administració. En tot cas, també subratlla que l’objectiu final ha de ser que la Generalitat tingui “plenes competències” per establir un salari mínim “digne i adequat als estàndards internacionals” que sigui realment obligatori a tots els sectors. “Un objectiu que s’assolirà completament a partir del moment en què la República catalana sigui una realitat”, afirma el sindicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa