El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interior reforça el germà petit de la BRIMO
  • CA

Novetats benvingudes pels sindicats de Mossos. La Subdirecció General de Recursos Humans del departament d’Interior va proposar el passat 13 de novembre consensuar les bases dels propers concursos interns d’Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) i TRÀNSIT. Dues unitats especialment mancades de recursos humans, especialment les ARRO, unes unitats d’ordre públic que van de corcoll en les tasques de suport, complement i substitució de la Brigada Mòbil i en seguretat pública. Una unitat que es considera el germà petit de la BRIMO.

 

Segons fonts policials, el concurs intern projecta la convocatòria d’unes 150 places per les ARRO. Una xifra que malgrat que els sindicats consideren justa, ha de servir per consolidar els agents que ja es troben en aquestes unitats en comissió de servei o en adscripció provisional, per canvis de destí en la regió policial i per incorporar nous efectius del cos que vulguin entrar en servei en aquesta unitat. De moment, la convocatòria encara no s’ha publicat.

 

Al capdavall, la Prefectura dels Mossos vol reposar també les baixes d’una trentena d’ARRO que van incorporar-se a la BRIMO el mes d’abril d’enguany. De fet, aquestes baixes es van produir en el concurs intern per a cobrir 64 places per la Brigada Mòbil, la meitat de les quals van servir per consolidar els agents que estaven en comissió de servei en la unitat d’elit d’ordre públic dels Mossos. En un principi, els sindicats com SAP FEPOL o USPAC consideraven que el departament no havia tingut present aquesta fuga d’efectius cap a la BRIMO.

 

Amb aquest concurs, Interior vol reforçar les àrees regionals que sobretot van més curtes de personal com la de Girona i Barcelona. Diversos comandaments regionals s’havien queixat que massa sovint havien de “prestar” els seus ARRO a aquestes dues demarcacions deixant coixes altres zones com la Regió Central o Lleida. Durant els aldarulls postsentència, les ARRO han estat fonamentals per mantenir equips d’ordre públic arreu del territori, i alguna nit, han portat el pes de l’actuació policial en laguna línia per la manca de recursos de la BRIMO, que la formen uns 480 agents.

 

Els sindicats no amaguen certa satisfacció per aquesta convocatòria sobretot per dos motius. En primer terme, perquè consideren una “necessitat imperiosa” reforçar aquestes àrees amb més personal, tot i que consideren que la xifra justeja. En aquest sentit, SAP FEPOL apunta que no es cobreix tota la demanda, i USPAC creu que “no es garantirà el servei ordinari”.  En segon lloc, per SAP FEPOL, remarquen que per primera vegada, Interior ha lliurat les bases abans de la seva publicació al DOGC. “Un gest que agraïm ja que ens ha permès fer algunes esmenes que milloren les condicions”, apunten. Ara caldrà veure quines aportacions dels sindicats accepta Interior i el número de places que posen a concurs. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa