El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interior obre 33 investigacions per l’actuació dels Mossos durant les protestes
  • CA

Trenta-tres. Aquesta és la xifra d’investigacions d’actuacions policials que Interior porta a terme arran del dispositiu per les protestes arran de la sentència del procés. Així ho ha assegurat el mateix conseller d’Interior, Miquel Buch, aquesta tarda en una compareixença a la comissió del ram al Parlament.

 

Buch ha assegurat que la investigació es porta a terme a través de les divisions d’Avaluació i Serveis i la d’Afers Interns. “És una feina feixuga per la gran quantitat d’imatges que s’han d’analitzar”, ha puntualitzat després de vantar-se de fer “l’auditoria més gran que mai s’havia fet al departament”. En aquest sentit, el conseller ha emfatitzat que moltes imatges les han subministrades diverses associacions i entitats que treballen pels drets humans.

 

La investigació se centra en aquelles actuacions registrades que l’opinió pública no ha acabat d’entendre ni d’acceptar. En concret, són dues línies d’investigació. “Unes que tenen noms i cognoms”, apunten des d’Interior. Les altres són “més d’estratègia, de visió, de reflexió dels operatius, de protocols”. En aquest sentit, remarquen que a més del visionat de vídeos hi ha molta feina d’estudi i “d’entrevistes” amb comandaments. “No és només una qüestió disciplinària, sinó que cal veure on fallen els operatius”, comenten a El Món les mateixes fonts. 

 

En qualsevol cas, els casos s’estan investigant i encara no hi ha cap informació tancada. De fet, fonts d’Interior també recorden que amb el règim disciplinari intern dels Mossos és difícil encabir-hi actuacions policials d’ordre públic. “Bàsicament, el règim disciplinari està pensat per altres fets més habituals que no pas d’ordre públic, per això, més que sancions hi ha redreçaments o formació”, detallen les mateixes fonts.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa