Interior estudia una carta de queixa del marit de Cospedal després que la Udef el relacionés amb negocis de Pujol

La carta ha estat remesa recentment per Ignacio López del Hierro al director general de la Policia

 

El Ministeri de l'Interior està estudiant el contingut d'una carta de queixa remesa a la Direcció general de la Policia per Ignacio López del Hierro, empresari i marit de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en la qual es queixa per un informe de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscal (Udef) que el relaciona amb negocis de Jordi Pujol Ferrusola, han informat a Europa Press fonts policials. La carta ha estat remesa recentment per Ignacio López del Hierro al director general de la Policia, Germán López.

En la missiva aquest empresari reitera que, en contra del sostingut per la Udef en un informe del passat 5 de maig, no ha tingut cap relació comercial amb el fill gran de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Els investigadors també esmentaven a l'exministre de Treball del PP Manuel Pimentel. La carta, avançada aquest dilluns pel diari 'El Mundo', va ser remesa el 29 de maig a la Direcció general de la Policia. Les citades fonts han explicat que s'està estudiant si dóna lloc algun tipus d'investigació o aclariment per part dels responsables de la Udef que van redactar aquest informe, encara que de moment no hi ha cap decisió adoptada sobre este tema. López del Hierro ha negat en diversos comunicats haver participat en negocis ni a Àfrica "ni a cap altre lloc" amb Jordi Pujol Ferrusola, que es troba en l'actualitat a la presó en el marc de la investigació que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata sobre el patrimoni de la família de l'expresident català.

 

En els seus comunicats, López del Hierro ha explicat que va tenir una participació del 15 per cent en una societat denominada Ibadesa Catalunya, dedicada al comerç exterior entre 1996 i 1998, però que no va ocupar en ella cap càrrec executiu ni d'administració ni va percebre "mai cap retribució o benefici de la mateixa". Durant aquest temps, va afegir López del Hierro, la societat va estar inactiva i mai va formar part de la mateixa Jordi Pujol. El marit de Cospedal va subratllar que va vendre les seves accions a Ibadesa abans de 2001, any en el qual se centren les investigacions policials.

En l'informe incorporat al sumari en el qual el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata investiga l'origen del patrimoni del clan Pujol, s'esmenta també a l'exministre Manuel Pimentel com una de les persones físiques "més visibles" des de juliol de 2001 en endavant darrere de l'empresa Globaltec Desenvolupaments i Enginyeria S. a., a la qual vincula amb una presumpta trama de corrupció a Àfrica mitjançant la utilització de societats semipúbliques com Cesce i Mercasa.

 

 

Pimentel apareix relacionat amb Globaltec en "informes d'intel·ligència financera" que, segons la Udef, alerten de comissions provinents de presumibles actes de corrupció" que reportarien en favor d'aquesta mercantil i d'Ibadesa Exportacions i Serveis S.A., de la qual Jordi Pujol Ferrusola va ser director general. Després de conèixer-se el contingut de l'informe policial, Pimentel també va negar "de manera rotunda" que mai hagués cobrat comissions ni comès cap acte il·legal. Segons les notícies publicades", va assegurar Pimentel, les operacions que figuren en l'informe de la Udef per les quals se li acusa del cobrament de comissions van ser realitzades en 2008 i 2009, dates en les quals "ni presidia la companyia ni tenia cap relació amb la mateixa".

 

Comentaris