Interior cessa el cap de la UCO de la Guàrdia Civil per "falta de confiança"

Fonts del ministeri apunten que el coronel va suspendre totes les operacions de la unitat per falta de fons reservats sense que ningú li ho ordenés

 

El Ministeri de l'Interior ha cessat el cap de la Unitat Central Operativa (UCO), el coronel Manuel Sánchez Corbí, per "falta de confiança". El cessament el signa la secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella, a proposta del director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón. Fonts del ministeri apunten que no es tracta d'una falta de confiança de caire polític sinó "operatiu". La setmana passada, el mateix cap de la UCO va suspendre les activitats de la unitat acusant que s'havia quedat sense fons reservats. En canvi, des del ministeri sostenen que va prendre aquesta decisió sense que ningú li ho ordenés i sense demanar cap mena d'autorització. Per això, el director general de l'institut armat ha prescindit d'ell i l'aparta de la unitat d'investigació. De moment, es desconeix qui el substituirà.

 

 

Manuel Sánchez Corbí era el responsable d'operacions contra la corrupció com ara Lezo i Púnica i va ser condemnat el 1997 com a responsable de les tortures patides pel pres d'ETA Kepa Urra en el moment de la seva detenció, el 1992. Posteriorment va ser indultat. Darrerament, el seu nom va tornar a la primera línia de l'actualitat política per haver declarat que cercaria "porta per porta" a totes aquelles persones que haguessin participat en "agressions" a membres de les forces de seguretat espanyoles durant la seva actuació per mirar d'aturar el referèndum d'independència de l'1-O.

 

Comentaris