El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interior admet que prohibeix les samarretes de “Llibertat Presos polítics” als camps de futbol
  • CA

25 de maig. Sevilla. Final de Copa del Rei entre Barça i el València. Estadi Benito Villamarín. Sílvia Guerrero, una aficionada culer, es dirigeix cap el camp. Arriba a un primer control policial i comença la gresca. Els agents consideren que la Sílvia no pot entrar tal i com va vestida. El motiu: porta una samarreta negra amb la llegenda “Llibertat Presos Polítics”. Li fan treure. La polèmica està servida. Continua el seu camí en sostenidors fins que un amic li’n deixa una altra i finalment pot accedir.

 

Aquest 29 d’agost, el ministeri de l’Interior ha donat explicacions gràcies a una pregunta parlamentària del diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu. El govern espanyol assegura que els agents van actuar en tot moment en compliment de la llei. Concretament, de conformitat a la Llei 19/2007, d’11 de Juliol contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport i al “Manual Operatiu”  de la Reial Federació Espanyola de Futbol per la Copa del Rei 2019.

 

Segons l’informe del ministeri, al que ha tingut accés El Món, aquest “Manual Operatiu” estableix els articles prohibits en els estadis durant la competició: “qualsevol material insultant, racista, xenòfob, sexista, religiós, polític o d’altres materials il·legals/ prohibits, incloent’hi material discriminatori de propaganda”. És a dir, que un missatge polític com demanar la llibertat és considerat “il·legal o prohibit”.

 

De fet, la mateixa resposta parlamentària destaca que el Barça en el seu compte de Twitter, tant en català com en castellà, va publicar una llista “NO” exhaustiva d’articles prohibits. Això és, que no s’especificava si aquest n’era un qualificat com a prohibit. Interior també nega que “es requisés la samarreta” sinó que “voluntàriament la va deixar en un contenidor i va accedir a l’estadi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa