El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’intent de Cs de liderar un “pacte” unionista “per Catalunya” comença amb mal peu
  • CA

La líder de Cs Lorena Roldán ha començat amb mal peu aquest dijous una operació amb la qual, segons ha explicat, pretén treballar amb forces unionistes, és a dir el PP català i el PSC, per tal de mirar de concretar un “pacte per Catalunya” que posi fre als “separatistes”. Roldán ha comunicat via Twitter que havia escrit missatges a Miquel Iceta i Alejandro Fernández per “impulsar” el pacte ja que considera que han de ser “capaços de posar en valor” allò que els “uneix”.

Pocs minuts després, Roldán compareixia al Parlament de Catalunya davant la premsa i simultàniament el PSC distribuïa entre els periodistes un missatge en què donava mostres de desconfiança cap a la proposta. “Una iniciativa com aquesta no pot plantejar-se d’avui per demà”, diu el missatge enviat a la premsa, on s’afegeix: “La precipitació i la immediatesa no ajuden a que una iniciativa com aquesta arribi a un bon fi”.

Iceta no sembla haver rebut amb massa alegria el correu electrònic de Roldán i fins i tot li ha retret que deu minuts després de rebre’l Cs estigués esbombant la notícia a les xarxes socials. “Algú pot pensar que no més s’està buscant un efecte mediàtic”, lamenten els socialistes.

El missatge del PSC s’ha encavalcat amb la roda de premsa de Roldán que, qüestionada per aquesta reacció, ha dit que la seva proposta és fer una reunió entre aquelles forces que creuen “en la llibertat” perquè “ha arribat el moment” després que “la convivència a Catalunya hagi estat trencada pels independentistes”. Roldán ha dit que tant Iceta com Fernández havien contestat ja i ha apuntat que “hi ha una mica de problema de data, per concretar-la”.

De la seva banda, el president del PP català, Alejandro Fernández, també ha reaccionat a través de Twitter a la iniciativa de Cs.

La recerca d’un acord amb el PSC i el PP a Catalunya va adjunta a una demanda de Cs a Pedro Sánchez perquè busqui aliances alternatives per formar govern. Roldán ha denunciat que el PSOE tingui la intenció d’avenir-se amb pactes amb ERC i JxCAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa