El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La intel·ligència de l’Estat es reuneix en plenes protestes a Catalunya
  • CA

Reunió extraordinària al ministeri de Defensa. El passat dilluns 21 d’Octubre, tres dies després dels grans aldarulls a Barcelona pel procés i de la vaga general a Catalunya, la intel·ligència de l’Estat espanyol va celebrar un conclave poc habitual. Segons fonts del ministeri de Defensa, consultades per ‘El Món’, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va cridar a consultes els màxims dirigents dels centres d’intel·ligència i dels serveis secrets espanyols.

Així, Robles, va seure a la mateixa taula, la directora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Paz Esteban, i el flamant cap del poderós Centre d’Intel·ligència de les Forces Armades (CIFAS), el general de Divisió, Antonio Romero Losada. La trobada es va celebrar a la seu del ministeri, al 109 del Passeig de la Castellana de Madrid. Els dos centres d’intel·ligència depenen de Defensa, tot i les reserves i recels que es tenen entre els dos serveis d’informació.

Les mateixes fonts del ministeri asseguren que va ser una reunió de treball, i més després del recent nomenament del nou cap de la CIFAS. Així mateix, tampoc volen valorar el fet que aquesta reunió al més alt nivell coincideixi amb el gabinet de crisi que Pedro Sánchez va articular per afrontar la resposta política i social de Catalunya a la sentència del procés. Així no n’ha transcendit res, del contingut de la reunió, en ser, per llei, matèria reservada.

De tota manera, sí que les mateixes fonts admeten que els serveis del Centre Criptológic Nacional, la divisió del CNI que procura per la ciberdefensa, és una de les encarregades d’investigar el Tsunami Democràtic. De fet, n’admeten que el mateix ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, la va convertir en una prioritat de l’Estat en considerar-la instigadora del bloqueig d’una infrastructura crítica com fou l’aeroport del Prat, el 14 d’octubre, coincidint amb la publicació de la sentència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa