El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’inquietant “voyeur” de la conferència de Puigdemont
  • CA

Les estrictes mesures de seguretat que ha imposat la Prefectura francesa a la conferència d’aquest migdia a la UCE, a Prada, del president Carles Puigdemont ha generat escenes peculiars. Tot just abans d’arribar la comitiva uns funeraris han traslladat ostentosament un taüt davant la impressió general de l’organització

Passat el primer ensurt, ha arribat el segon. Ha estat quan un home s’ha passejat rere la tanca que separa Vall Roc, la seu de la Universitat Catalana d’Estiu, i una bucòlica zona residencial. El senyor, d’edat avançada, ha guaitat la zona i el perímetre, fins que s’ha assegut a l’ombra d’un olivera a tir del faristol del president. Ha posat una cadira i s’ha acomodat. Metòdicament ha dipositat una bossa on hi “podria portar un entrepà o una pistola!”, comentaven membres del públic amb un to sorneguer. 

Finalment, amb tacte algú s’hi ha acostat. Les alarmes eren infundades. El senyor és antic batlle de Prada, Joan Francesc Denís, que no ha volgut comprometre el rectorat, en no estar acreditat i ni ha demanat entrar al recinte. A més, va ser un dels assessors claus de Michel Rochard en els acords de Matignon per acordar el referèndum de Nova Caledònia. Curiosament, Denís sempre fa cap un dia o altre a la UCE. De fet, els veterans del rectorat expliquen que Denís va acabar d’aprendre català als cursos de la universitat. Enguany, no ha volgut faltar a la cita. Encara que fos d’incògnit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa