El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
S’inicia el primer curs trimestral de 2020 de ’Caràcter’, el taller per formar polítics
  • CA

El proper 31 de gener s’iniciarà el primer curs trimestral d’enguany de ‘Caràcter’, el curs impartit per Santiago Espot pensat per formar polítics. L’escola parteix de la premissa que un polític ha de ser un gran coneixedor de les dinàmiques individuals i grupals, i que sàpiga interpretar els nous paradigmes socials i culturals que es deriven de les transformacions que s’han produït en les darreres dècades; així com els matisos de la personalitat col·lectiva de la seva gent.

El curs té en compte que cada vegada són menors les diferències culturals que existeixen entre el dirigent i el dirigit, i que això ha provocat una modificació dels equilibris de poder existents. Si no es copsen amb tota la seva profunditat, esdevenen la causa fonamental del descrèdit de l’exercici de la política professional, considera Santiago Espot.

El curs té com a objectiu conscienciar de la crisi directiva existent en la política actual i potenciar la importància i transcendència del lideratge polític. Tot això tenint en compte que el lideratge polític no consisteix a anar a remolc dels esdeveniments i mirar de treure’n profit electoral, sinó tenir la capacitat de crear-los i controlar-los en pro d’un ideal o d’un projecte polític.

També es marca com a objectiu donar als alumnes unes pautes caracterològiques que han d’esdevenir el tronc central de la seva personalitat política. El lideratge polític és singularitat, i no pas el gregarisme imperant avui als partits.

El curs l’impartirà Santiago Espot, tot basant-se en els estudis i investigacions sobre la formació directiva del psicòleg i teòric de l’independentisme Carles M. Espinalt (1920-1993). Les sessions informatives prèvies tindran lloc els dies 15, 20 i 27 de gener a les 19h a la ronda Sant Pere, 28-30. Entresol. D de Barcelona. Es prega confirmar assistència a [email protected])

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa