El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Inhumans’: Junqueras recupera l’adjectiu que va regirar la bancada del PSC al Parlament
  • CA

El PSC ha volgut evitar entrar avui en una discussió pública amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, empresonat a Lledoners. El pres polític ha concedit una entrevista a ‘El País’ on, amb to contundent, ha dirigit un atac campanut contra els socialistes catalans acusant-los no només d’“inhumanitat” sinó de mostrar-la en “dosis al·lucinants” per haver “aplaudit la presó d’innocents”.

Fonts del PSC consultades per ‘El Món’ han assegurat que no entrarien a valorar aquest punt de les declaracions de Junqueras al diari madrileny, però sí que han emès una opinió sobre l’entrevista a través d’una piulada a Twitter de la vicesecretària primera del partit, Eva Granados, que ha lamentat la manca d’autocrítica de Junqueras.

La referència a la humanitat dels membres del PSC, però, és del tot segur que no ha agradat gens ni mica al partit que capitaneja Miquel Iceta. De fet, el novembre del 2018 l’ús del terme per part de l’actual president del grup parlamentari de JxCAT, Albert Batet, per referir-se a Iceta va provocar una queixa formal de Granados al president del Parlament, Roger Torrent. Els socialistes ho van trobar “intolerable”.

Els grup parlamentari va demanar que es tingués en compte el codi de conducta dels membres de la cambra per evitar expressions d’aquest tipus. Granados va al·legar aleshores que es podria “incitar a l’odi”.

A banda de les declaracions de Batet, en aquella ocasió el PSC també es queixava d’unes afirmacions del president, Quim Torra, que va dir que el cinisme d’Iceta era tan gran que “regalimava per l’escala noble” i també qüestionava la seva humanitat.

D’ençà que són a la presó, alguns presos polítics han rebut la visita de membres del PSC. Per Lledoners han passat l’expresident José Montilla, el diputat Carles Castillo i l’actual regidor a l’Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni.

L’atac de Junqueras al PSC es produeix després que s’hagi tancat un acord d’investidura amb el PSOE que inclou posar en marxa una mesa de negociació per superar el conflicte polític amb l’Estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa