El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un informe de la policia espanyola vincula Rajoy amb l’espionatge a Bárcenas
  • CA

Un informe de la Unitat d’Assumptes Inerns de la Policia Nacional espanyola enviat a l’Audiència Nacional vincula amb l’espionatge a l’ex-tresorer del PP Luis Bárcenas dins de l’operació ‘Kitchen’ a l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. A Rajoy se’l cita amb el nom de l'”Asturiano”, que utilitzaven els policies suposadament concertats amb l’ex-comissari José Manuel Villarejo, segons ha acreditat la investigació judicial.

L’informe està datat el 29 d’octubre de 2018 i es va enviar al titular del Jutjat Central d’Instrucció Número 6. En el document s’analitzen els “projectes” de Villarejo, el policia empresonat des de la seva detenció el novembre de 2017, en especial per ser la persona que es va encarregar del “maneig com a informador” de Sergio Ríos, el xofer de la família de Bárcenas.

En la investigació s’ha imputat l’ex-ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, a més de l’ex-secretària general del PP María Dolores de Cospedal i el seu marit. S’ha determinat que els policies que operaven amb Villarejo anomenaven Mariano Rajoy amb el sobrenom del “Asturiano” o “Barbas”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa