El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un informe confidencial de Marlaska admet la fixació de l’Estat amb els Mossos
  • CA

Només comparats amb Mossos. Així ha acabat la batussa entre CNP i Guàrdia Civil amb el ministeri de l’Interior per la famosa “equiparació policial” entre tots els cossos de l’Estat. Ho demostra un informe de caràcter “privat i confidencial” de la Secretaria d’Estat de Seguretat  amb què es fa balanç de l’acord del 12 de març de 2018. Un pacte signat entre el ministeri de l’Interior amb els representants laborals i associaciatius de la Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia per “l’equiparació salarial” amb  “els “cossos policials autonòmics que desenvolupen funcions similars”. Un acord que suposava una despesa de 807 milions d’euros i pel que ara es confirma només mostrava una obsessió amb els fulls de salari dels Mossos. 

 

Tot i que l’acord fa referència als “cossos policials autonòmics”, l’informe elaborat per la consultora Ernst & Young i al que ha tingut accés el diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu, ja admet de bon principi que només s’han fixat amb els Mossos per fer les comparatives i el balanç d’aplicació i no pas en l’Ertzaintza, la policia Foral de Navarra, la policia Canària, cossos de policia local o Guàrdies Urbanes. “No obstant, en relació amb la informació sobre policies autonòmiques, únicament hem rebut informació sobre ‘Mozos de Escuadra’ i l amateixa, segons ens ha estat manifestat, va ser obtinguda en virtut de l’aplicació del 155 de la Constitució”, detalla l’informe. “Per tant, el present informe no conté cap comparació amb altres policies que no siguin els ‘Mozos de Escuadra’”, admet Ernst and Young.

 

L’informe, de 464 pàgines, detalla que malgrat haver xuclat molta informació no la tenen tota. En aquest sentit, acusen Esperança Cartiel Armida, sotsdirectora general de de Recursos Humans de la Generalitat de fer el sord a les seves demandes d’informació.  “Vam reclamar la informació dels pagaments desglossat de cada lloc de treball dels Mossos sense obtenir resposta”, destaquen al dossier. Fins i tot, aquesta informació va ser requerida per part del Gabinet de la Secretaria d’Estat de Seguretat sense “obtenir cap resposta”. Així, Ernst and Young va haver d’elaborar el balanç amb dades obertes sense ser agregades a tots els llocs dels Mossos. Ara bé, en cap cas, es fa referència a sol·licituts d’informació salarial a les altres policies per tal de computar i comparar els sous del CNP i Guàrdia Civil. 

Part de l'informe d'Interior on admet que només s'han fixat en el sou dels Mossos

Part de l’informe d’Interior on admet que només s’han fixat en el sou dels Mossos Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa