El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els informatius de TV3 tornen a ser els que recullen “més diversitat de veus polítiques”
  • CA

Els informatius de TV3 van ser els que van recollir “més diversitat de veus polítiques“, segons un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) que analitza l’observança del pluralisme polític de quatre mitjans catalans durant el segon i tercer quadrimestre del 2019, entre maig i desembre: TV3, Catalunya Ràdio, RAC1 i TVE Catalunya. Els informatius de TV3 van donar temps de paraula a 52 agrupacions polítiques. Els segons informatius amb més pluralitat de veus van ser els de Catalunya Ràdio, amb un total de 48 agrupacions polítiques. Els tercers van ser els de RAC1 (42 agrupacions) i els quarts, els de TVE Catalunya (36). L’informe destaca que El PSC+PSOE va ser el partit amb més temps de paraula en els informatius diaris.

Per avaluar les dades, el CAC remarca que cal tenir en compte el context polític del segon i tercer quadrimestre del 2019, marcats per diversos processos electorals i les informacions vinculades al judici de la Causa especial 20907/2017 al Tribunal Suprem, la sentència del qual es va fer pública el 14 d’octubre. Pel que fa a la comparació entre mitjans, també cal tenir en compte que TVE Catalunya té un temps diari d’informatius més baix que els altres tres.

Pel que fa als governs, el Govern va ser l’agrupació que va acumular més temps de paraula, amb valors percentuals d’entre el 15% i 16% a les dues televisions (TV3 i TVE Catalunya), i propers al 20% a les dues emissores de ràdio (RAC1 i Catalunya Ràdio). Les informacions sobre aspectes derivats de la causa especial al TS, sobretot pel fa a les mobilitzacions postsentència i els aldarulls, van ser les que més temps de paraula van suposar. El govern espanyol es va situar entre el 8% i el 9% en els quatre mitjans analitzats. Aquesta presència, més baixa del que és habitual, guarda relació amb el context electoral, que atorga més rellevància a les intervencions dels partits, si més no en l’àmbit estatal.

Pel que fa als partits, tots els mitjans analitzats van situar en primera posició el PSC+PSOE, amb els valors següents: 14,2% a TVE Catalunya, 12,4% a RAC1, 12,2% a TV3 i 11,2% a Catalunya Ràdio. Les informacions entorn de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, candidat del PSOE el 28A i el 10N, van concentrar bona part del temps de paraula. El segon partit en temps de paraula va ser ERC, seguit de Cs, PP+PPC, PDECAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa