El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els infants podran sortir una hora al dia de 9h a 21h
  • CA

Els nens i nenes menors de 14 anys podran sortir a passejar a partir d’aquest diumenge una hora al dia entre les nou del matí i les nou del vespre sempre acompanyats d’un adult amb el qual convisquin a casa. Així ho ha explicat aquest dijous el vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, en una roda de premsa telemàtica des del Palau de la Moncloa en la què ha concretat que aquests infants “podran portar joguines a sobre” i “podran córrer i saltar” però no estarà permès l’ús dels parcs infantils que es troben als municipis. Pel que fa als menors que viuen a municipis rurals, podran anar a passejar i jugar al bosc.

Iglesias ha informat que aquests nens i nenes s’hauran de moure en un radi d’un quilòmetre del seu habitatge com a màxim i ha demanat que els adults evitin sortir en hores punta, que és quan surt més gent al carrer. En aquest sentit, ha remarcat que “tothom haurà de respectar la distància de seguretat”, de manera que els menors no podran estar aprop d’altres menors. Cada adult podrà sortir a l’exterior amb “dos o tres nens” com a màxim.

El vicepresident ha assegurat que aquestes mesures s’han pres mantenint “un equilibri entre els criteris sanitaris i el benestar físic i emocional dels nens i nenes“. Iglesias ha començat la roda de premsa demanant disculpes als menors perquè “el govern no ha estat suficientment clar” a l’hora de comunicar quins serien els paràmetres amb els què es permetria la seva cortida al carrer. En aquest sentit, ha volgut “donar les gràcies” a aquests infants perquè “el confinament no està sent gens fàcil“, i ha opinat que els aplaudiments diaris també haurien d’anar dedicats a ells.

Preguntat per la mala gestió comunicativa del govern espanyol que el mateix Pablo Iglesias ha reconegut, ha assegurat que “la humilitat i l’autocrítica seguiran sent” una característica de l’Executiu de Pedro Sánchez. “Quan algú no s’explica bé i comet un error ha de demanar disculpes i posar-se a treballar“, ha sentenciat el líder de Podemos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa