El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
’Indepes’ metropolitans del PDeCAT es revolten i reclamen integrar-se a JxCAT
  • CA

La Guerra Civil està servida dins el PDeCAT. Davant el consell nacional que la formació celebrarà dissabte,  un bon gruix de quadres territorials -molts que formen part de la candidatura que va obtenir gairebé el 30% dels suports en la darrera assemblea del partit- han decidit organitzar-se. L’objectiu és reclamar un nou congrés -assemblea-, direcció interina i integrar-se a JxCAT. De fet, els impulsors són diversos caps de llista metropolitants com l’Hospitalet, Granollers, Mataró, El Prat o l’únic regidor del PDeCAT a Badalona. 

 

A través d’un manifest, al que ha tingut accès El Món, remarquen que el lideratge del Primer d’Octubre l’exerceix Carles Puigdemont i que s’escau a JxCAT. De fet, defineixen aquesta formació com “un espai que recull l’esperit fundacional del catalanisme majoritari des de mitjans dels 70: la generació d’un moviment capaç d’aglutinar persones vingudes de diferents orígens ideològics al voltant d’un projecte compartit”.

 

En aquesta línia, destaquen que junts va “aconseguir en un mes escàs d’existència ser la primera força política de l’independentisme català”. Tot i això, admeten que ho va portar a termer gràcies a “l’estructura territorial del Partit Demòcrata”. Un “èxit” que asseguren que “no ha tingut continuïtat a l’hora de donar contingut i estructura a Junts per Catalunya”. “No s’ha resolt -com a mínim de manera formal- el lideratge, ni el relat, ni els òrgans de presa de decisió”, lamenten.

 

Els signants conclouen que l’assemblea del PDeCAT del juliol de 2018 va ser “una oportunitat que malauradament no s’ha implementat”. Però subratllen que el cicle electoral des del 21D ha “evidenciat la confiança en el lideratge exterior del President Puigdemont així com la legitimitat dels Consellers Turull, Forn i Rull”. “També han evidenciat, però, el desconcert i desorientació en un gruix molt important de l’electorat que no té clar qui som ni què representem”, afegeixen.

 

“El PDeCat ha esdevingut un partit sense recorregut en solitari però que recull un valuós bagatge històric, una estructura territorial clau i un capital humà imprescindible; alhora que centenars d’independents que s’han anat apropant en les diferents campanyes esperen integrar-se a Junts per Catalunya”, conclouen. En aquest escenari creuen “imprescindible i urgent culminar la constitució de Junts per Catalunya amb la definició d’una sola estructura, una sola direcció, un relat i un model de País i un lideratge clar”.

 

 

Com a solució, els signants del document proposen “convocar el més aviat possible una assemblea extraordinària del Partit Demòcrata Europeu Català que esculli una direcció interina que acordi amb la resta de l’espai de Junts per Catalunya la integració dins d’aquest moviment”. I en segon lloc,  “participar d’una assemblea fundacional de Junts per Catalunya on es constitueixi com a partit que aglutini i ordeni l’espai polític que representa”.

manifestbo

El manifest dels metropolitans indepes del PDeCAT Quico Sallés

 

Signants del Manifest dels indepes metropolitans del PDeCAT Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa