L’independentisme arrasa a l’únic feu del PP a Catalunya

A Pontons els populars tenen majoria absoluta a les municipals. Però quan es vota Parlament i Congrés, l’independentisme pren el control

El vot dual dut a l’extrem. Així és Pontons (Alt Penedès), una localitat de 458 habitants on el PP guanya des de fa sis mandats les eleccions municipals, essent l’únic municipi de tot el país governat per aquest partit, i a més, amb majoria absoluta. Però quan els veïns són cridats a les urnes per decidir la composició del Parlament de Catalunya o del Congrés i el Senat espanyols, el seu vot muta completament i de Pontons en surt una majoria absoluta de l’independentisme. Així va passar el 21D, el 28-A, i ara el 10-N.

El 10-N la força més votada ha estat JxCAT (25%), seguida d’ERC (19,71%), els Comuns (15%) i en quart lloc, el PP, amb un 13,9%). I la CUP s’ha emportat el 6,45% dels vots. Per tant, entre les tres forces republicanes tenen la majoria absoluta. Set mesos abans, el 28-A, la força més votada va ser ERC amb un 24,3% dels vots, seguida de JxCAT, amb el 23% dels sufragis, i en tercer lloc, el PP, amb el 14,2% dels sufragis.

 

I el 21-D, en les eleccions convocades pel 155, és a dir, pel partit de l’alcalde del poble? Doncs JxCAT va arrasar amb el 36,5% dels vots, seguida d’ERC amb el 19%. El tercer lloc va ser per al partit d’Inés Arrimadas, amb el 17% dels vots, i en quart lloc el PP es va endur el 13% de les paperetes.

A tot Catalunya, el PP ha aconseguit millorar els resultats del 28-A passant d'un escó a dos, seguint la tendència de recuperació del partit a nivell de tot l'Estat, en què ha passat de 66 a 89 escons. 

 

Comentaris (4)
Rick Fa 2 mesos
Jo vaig conèixer un regidor del PP a les Valls del Valira que era independentista. L'Alcalde era del PP perquè el partit fatxa era feia càrrec de la campanya electoral i el seu equip anava amb ell com a Alcalde, al marge del partit que representés.
Pepet de Vallmanya Fa 2 mesos
Quin municipi més desgraciat !
Ramon Fa 2 mesos
L'electorat convergent ja era independentista. Més independentista que cap altre. Independentista de debò. De sentiment. Pur. No independentista per fer bestieses sinó simplement per ser lliures. Per ser. Què recontracony s'hi guanya, amb què ERC renegui de la nació, la identitat, la llengua, i compri tota la guerra bruta anticonvergent que vomita Espanya, si l'únic que aconsegueix és captar aquest vot? Afortunadament, però, no ho fa prou. Afortunadament, els plans d'ERC fracassen sempr
JordiP Fa 2 mesos
D'acord. A CDC es respirava un clima indepe notable. Suposo que el soroll de sabres era encara molt audible i, de fet, no hi teniem gaires recursos econòmics ni polítics per tirar endavant. Tant punt a Madrit van percebre aquest flaire (segurament el PSC es va encarregar d'anar-hi informant a mesura que el catalanisme socialiste baixava esglaons) van desfermar campanyes injurioses anticatalanes, antiindepes i antipolítics indepes.
Ramon Fa 2 mesos
Sant Vicenç del Horts ha tornat a dir SÍ a la presó d'Oriol Junqueras. I em sembla que només Sant Andreu de la Barca, i pels pèls, ha votat més VOX. ERC no eixampla gens l'independentisme. Però el podreix. Per això, per aquesta merda, renegar fins i tot de la llengua?