El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme arrasa a l’únic feu del PP a Catalunya
  • CA

El vot dual dut a l’extrem. Així és Pontons (Alt Penedès), una localitat de 458 habitants on el PP guanya des de fa sis mandats les eleccions municipals, essent l’únic municipi de tot el país governat per aquest partit, i a més, amb majoria absoluta. Però quan els veïns són cridats a les urnes per decidir la composició del Parlament de Catalunya o del Congrés i el Senat espanyols, el seu vot muta completament i de Pontons en surt una majoria absoluta de l’independentisme. Així va passar el 21D, el 28-A, i ara el 10-N.

El 10-N la força més votada ha estat JxCAT (25%), seguida d’ERC (19,71%), els Comuns (15%) i en quart lloc, el PP, amb un 13,9%). I la CUP s’ha emportat el 6,45% dels vots. Per tant, entre les tres forces republicanes tenen la majoria absoluta. Set mesos abans, el 28-A, la força més votada va ser ERC amb un 24,3% dels vots, seguida de JxCAT, amb el 23% dels sufragis, i en tercer lloc, el PP, amb el 14,2% dels sufragis.

I el 21-D, en les eleccions convocades pel 155, és a dir, pel partit de l’alcalde del poble? Doncs JxCAT va arrasar amb el 36,5% dels vots, seguida d’ERC amb el 19%. El tercer lloc va ser per al partit d’Inés Arrimadas, amb el 17% dels vots, i en quart lloc el PP es va endur el 13% de les paperetes.

A tot Catalunya, el PP ha aconseguit millorar els resultats del 28-A passant d’un escó a dos, seguint la tendència de recuperació del partit a nivell de tot l’Estat, en què ha passat de 66 a 89 escons. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa