El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Impulso Ciudadano portarà a la fiscalia la retirada de la bandera espanyola de Palau
  • CA

Impulso Ciudadano ha anunciat aquest dissabte que presentarà una denúncia davant de la fiscalia del TSJC perquè investigui la retirada de la bandera espanyola del Palau de la Generalitat, que aquest divendres no va onejar durant aproximadament 15 minuts. L’entitat demanarà al ministeri públic que investigui els fets “per si són constitutius d’un delicte”. A més, Impulso Ciudadano també informarà al TSJC sobre el fet que aquest divendres es tornés a penjar al balcó de la Generalitat la pancarta ‘Llibertat presos polítics i exiliats’, ja que consideren que incompleix amb la mesura cautelar acordada pel tribunal.

L’entitat qualifica de “deslleial amb la ciutadania espanyola” que el president de la Generalitat “hagi permès la retirada temporal de la bandera espanyola de l’edifici del Palau”, tot i que fonts de la Presidència van assegurar divendres que no s’havia donat cap ordre per retirar la bandera. De fet, l’ANC se’n va fer responsable d’haver-la retirat i va assegurar que no sabia qui l’havia tornat a penjar.

Membres de l’ANC també es van encarregar de tornar a col·locar la pancarta que ha portat Torra a la inhabilitació al balcó de la Generalitat. El mateix Torra l’havia lliurat prèviament a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. Impulso Ciudadano ha assegurat que ho comunicarà a la sala contenciosa administrativa del TSJC, que és la que va acordar la mesura cautelar, i també a la sala civil i penal, que està estudiant si investiga penalment el president per no treure la pancarta al setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa