Impulso Ciudadano amenaça amb dur Torra al TSJC si no retira la pancarta de la Generalitat

Preveu presentar un recurs contenciós-administratiu contra el missatge que penja del balcó

L'entitat contrària a la independència de Catalunya Impulso Ciudadano ha enviat aquest dimecres un requeriment al president Quim Torra demanant-li la retirada de la pancarta del balcó de la Generalitat i ha amenaçat amb recórrer per la via contenciosa-administrativa per aconseguir-ho. En un comunicat, l'organització ha explicat que dóna deu dies a Torra perquè reculli la pancarta o durà el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Esgrimeix que la col·locació de la pancarta "és una acció material que no se sustenta en un acord previ conegut" i que, per tant, es pot recórrer per la via contenciosa-administrativa.

Així ho preveu la llei reguladora de la jurisdicció contenciosa-administrativa, que estableix que es poden presentar recursos davant de decisions preses per "via de fet" per part de l'administració. No obstant això, primer cal esgotar un període de deu dies des del moment en què es presenti el requeriment.

Per a Impulso Ciudadano, la pancarta de la Generalitat vulnera drets fonamentals recollits "a la Constitució i en tractats internacionals relatius al pluralisme polític i a la llibertat ideològica". A més, recorda que el text 'Llibertat presos polítics i exiliats' va ser censurat per la Junta Electoral Central. L'entitat presidida per l'exvocal de Societat Civil Catalana José Domingo també ha aportat com a precedent la sentència del TSJC que va obligar l'Ajuntament de Sant Cugar del Vallès a retirar una estelada situada en una plaça del municipi vallesà.

 
 

Comentaris