El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa reconeix que s’han produït “alguns rebrots”
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reconegut que s’han produït “alguns rebrots” de covid-19 aquests dies, com els de Lleida, Conca o la població murciana de Totana, però ha assenyalat que les autoritats sanitàries “han detectat molt precoçment” aquest petit repunt de positius i han controlat “adequadament” les possibles infeccions gràcies a l’aïllament dels contactes.

Durant la seva compareixença setmanal a la Comissió de Sanitat del Congrés per la crisi del coronavirus, el ministre ha celebrat les actituds de “prudència” dels governs de Catalunya i Múrcia per haver demanat que aquestes zones no passin de fase. “És una actitud de prudència que és la correcta en aquests casos”, ha assenyalat en concret sobre les autoritats catalanes.

No obstant això, ha recordat que el brot de Lleida procedeix d’una “actitud incívica” en una festa en la qual hi havia més persones de les que correspon a la fase d’aquesta provínica. “Són actituds que hem de condemnar, no porten enlloc. Hem d’insistir que l’incivisme d’una minoria no posi en risc el que hem aconseguit amb el sacrifici de la immensa majoria”, ha criticat.

Sobre el cas de Totana, ha aplaudit la tasca sanitària del Govern murcià: “Les autoritats van demanar que no passar de la fase 1, van detectar precoçment que hi havia un brot i van traçar contactes pròxims”. Sobre la base d’aquestes experiències, ha afirmat rotundament que “la detecció precoç funciona”, però ha instat a “reforçar-la encara més”.

Sobre un possible rebrot a la tardor, ha assenyalat que ara com ara no hi ha “cap garantia” que es pugui produir. “Ens situem en el pitjor escenari: rebrot a la tardor i sense vacuna. Fem tot el possible per evitar-ho” ha argumentat, després d’assegurar que el període de detecció s’ha situat d’un a tres dies. “Continuarem treballant així per evitar que hi hagi rebrots”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa