El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa aposta per celebrar eleccions immediates a Catalunya
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat aquest divendres en una entrevista a TVE una convocatòria immediata d’eleccions a Catalunya, i ha apuntat que segons el seu criteri “és difícil no veure” que algunes de les últimes decisions del president de la Generalitat, Quim Torra, “van condicionades per les situacions d’algunes formacions polítiques” cosa que “no es bona”. En tot cas ha afirmat que malgrat que “no comparteix” i fins i tot “combat” políticament moltes de les decisions de Torra, és potestat del president de la Generalitat convocar eleccions.

Illa ha recordat que al gener el president de la Generalitat va dir que la legislatura està esgotada. “Jo simplement dic que el més important és que es doni la veu a la ciutadania” i el “futur de Catalunya sigui de concòrdia”. “Sembla que el convenient sobretot seria que es donés la veu a la ciutadania, i a mi m’agradaria que el futur de Catalunya fos de concòrdia i –sense demanar que ningú deixi de pensar el que pensa- centréssim les energies en qüestions que són les que ara preocupen a la ciutadania com protegir la salut i l’economia”, ha dit el ministre.

Pel que fa a la inhabilitació del president de la Generalitat ha puntat que a ell “no li agrada que s’inhabiliti un president de la Generalitat de Catalunya” però “no banalitzo el fet de desobeir una resolució judicial” perquè “hi ha unes regles de joc que ens hem donat tots i que hem de respectar”. “Quan un poder independent com el judicial indica que una cosa no és conforme amb la legalitat vigent”, ha dit, “hem de respectar-ho”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa