El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ignacio Martín (Cs): “La política de Torra és res de res”
  • CA

El diputat de Cs Ignacio Martín ha criticat aquest dimarts el balanç d’un any de Govern que ha fet Quim Torra assegurant que han estat dotze mesos de “desgovern, paràlisi institucional, confrontació i pèrdua de temps”. L’exposició de Torra sobre l’acció de Govern ha estat “insultant”, en paraules de Martín, que ha denunciat el triomfalisme del president de la Generalitat a qui veu amb intencions de continuar “amb la mateixa línia desastrosa”.

Per Martín, “la política de Torra és res de res” i el balanç que fan des de les files del partit taronja és que ha passat “un any absolutament perdut pels catalans”. El diputat ha afirmat que Torra viu “en una realitat fictícia i imaginària com la seva República” i l’ha acusat de presentar “una realitat distorsionada”.

El canvi sobtat a la cúpula dels Mossos d’Esquadra ha estat també motiu de discòrdia per Cs que ho considera “una arbitrarietat del Govern separatista” i per això demanen la compareixença del conseller de l’Interior, Miquel Buch, perquè n’expliqui els motius. “Intenten que els Mossos siguin el que no haurien de ser: una policia política”, ha dit Martín.

Malgrat el panorama negre que pinten, des de Cs no demanen ni dimissió de Torra ni eleccions, simplement exigeixen que “la vida política torni a la normalitat, a una activitat parlamentària que no estigui supeditada al que diuen des de Waterloo, a un Govern autonòmic normal que governi per les preocupacions dels catalans”.

L’absència d’interès per unes eleccions immediates es pot deure al fet que després de la marxa d’Inés Arrimadas a Madrid, Cs està empantanegat buscant el successor de la poltrona. De fet, Martín ha dit que el successor de l’excap de l’oposició “es determinaria en un procés intern de primàries” i que la decisió “residirà en la militància del partit”.

Crítiques a Torrent per la foto amb Otegi, “un terrorista”

D’altra banda, Martín ha criticat també la foto del president del Parlament, Roger Torrent, de visita al País Basc, amb Arnaldo Otegi. El diputat ha dit que la imatge és “una autèntica vergonya” i que suposa un greuge “contra la dignitat del Parlament de Catalunya” perquè Otegi és “un terrorista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa