El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias sobre les negociacions amb Sánchez: “Només demanem que es compleixi la Constitució”
  • CA

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha explicat que no demana “la Lluna” ni “un programa de màxims” en les negociacions amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per tal de governar Espanya, sinó “un programa de govern de coalició per garantir drets socials de la Constitució Espanyola”. En un acte de campanya a Sevilla ha lamentat que s’hagi utilitzat la Constitució “com un maó contra els rivals polítics” i ha exposat que com a “programa de govern” plantegen “alguns articles que no es compleixen” de la carta magna. Ha explicat que saben que serà “una tasca difícil” però que estan “disposats a negociar” perquè el seu partit vol treballar “des de dins del govern espanyol” per poder “canviar la vida de la gent”.

Iglesias ha exposat que la seva proposta a Sánchez “es fonamenta en els articles pensats per protegir a la gent treballadora de país que hi ha a la Constitució espanyola”. Ha indicat que aquest és el programa que volen perquè ha considerat que “un govern democràtic s’ha de basar en la justícia social” i ha afegit que “la democràcia no és només un conjunt de procediments per seleccionar elits polítiques, és un moviment històric que limita el poder dels més rics i engrandeix el poder de les majories socials”.

Durant la seva intervenció Iglesias ha llegit diversos articles de la Constitució, en concret els articlees 35, 47, 50 i 128. L’article 35 està relacionat amb el treball, i per complir-lo Iglesias ha dit que treballaran per incrementar el sou mínim i acabar amb la bretxa salarial. L’habitatge centra l’article 47, i en aquest àmbit el secretari general de Podem ha obert la porta a regular la utilització del sòl per impedir l’especulació, posar límits als fons voltor i baixar els preus del mercat de lloguer.

Iglesias també s’ha compromès a treballar per la vinculació de la pujada de les pensions a l’IPC per llei per donar compliment, segons el seu punt de vista, a l’article 50. Ha dit que aquesta legislatura s’havia “posat de moda” l’article 155, i que espera que la propera el mateix passi amb el 128, que té a veure amb “subordinar tota la riquesa del país a l’interès general”. A partir d’aquest article demanarà a Sánchez treballar per crear una empresa pública per baixar el preu de la llum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa