El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias: “Si obre el Corte Inglés el 12-O per què no pot obrir l’Ajuntament de Badalona?”
  • CA

 

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha defensat que l’Ajuntament de Badalona obrís el dia de la Hispanitat. En una entrevista aquest dijous al matí a ‘El Programa de Ana Rosa’, Iglesias s’ha preguntat: “Si obre el Corte Inglés el 12 d’octubre perquè no pot obrir l’Ajuntament de Badalona?”. El secretari general de Podem ha assegurat que li “sembla un acudit que al mateix temps que es diu que obre el Corte Inglés, que fa molt mal a molts treballadors del petit comerç que no pot obrir, el problema sigui que obri un ajuntament”. “A mi que un ajuntament obri el 12 d’octubre no em sembla malament, una altra cosa és que sigui legal”, ha matisat Iglesias. Amb tot, el líder de Podem ha detallat que en cas que se sancioni el consistori perquè “s’apliqui la llei, és una cosa que haurem de respectar tots”.

Concretament, Pablo Iglesias ha detallat que dimecres el va sorprendre escoltar com a la Cadena Ser, després de denunciar la gravetat de què Badalona no acatés que ahir era festiu, es posés una publicitat que informava que El Corte Inglés tenia obert. Amb aquest argument, el secretari general de Podem ha volgut relativitzar la importància de què el consistori badaloní obrís portes durant el dia de la Hispanitat.
 

Iglesias ha explicat que no va anar a la desfilada del dia de la Hispanitat perquè “no li venia de gust donar-li la mà i fer-se una foto amb els senyors de les targetes black”. “M’agradaria que la festa nacional d’Espanya fos el 15-M, o qualsevol altra data”. “Penso que la pàtria s’ha de defensar d’una altra manera”, el focus no se l’ha d’emportar la llotja d’autoritats”, ha defensat.
 

Preguntat sobre el possible acord d’investidura de Rajoy, el secretari general de Podem ha afirmat que “Mariano Rajoy serà president del govern gràcies al PSOE”, i ha considerat que això serà “una mala notícia”. Iglesias ha afirmat que els acords de govern locals i autonòmics no tenen per què trontollar. “Cuidarem aquests acords sempre i quan el PSOE mantingui els seus compromisos”. “Si el PSOE governa amb el PP, alguns d’ells seran menys viables”, ha advertit i matisat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa