Iglesias s'oferirà a Sánchez per formar un govern de coalició "sense línies vermelles"

El líder de Podem vol "inaugurar una nova etapa de col·laboració i de confiança" amb els socialistes

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, traslladarà al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, la voluntat de formar un govern de coalició proporcional a la força parlamentària de cadascú i de negociar l'acord entre la formació lila i els socialistes "sense línies vermelles ni ultimàtums ni arrogància". Iglesias dirà a Sánchez a la reunió de dimarts a la Moncloa que Podem té un "compromís d'entesa i de col·laboració per fer un bon govern de coalició que garanteixi l'estabilitat, que asseguri polítiques d'esquerres i inauguri una nova etapa de col·laboració i de confiança entre progressistes", segons ha explicat el líder del partit lila aquest dilluns a la tarda durant la seva compareixença a la reunió del Consell Ciutadà Estatal de Podem, el màxim òrgan de direcció del partit. El líder de Podem ha insistit que una "majoria social progressista" reclama l'acord de govern i només una coalició progressista pot garantir "estabilitat" parlamentària i que s'apliquin polítiques d'esquerres

 

"Espanya pot ser referència" en polítiques progressistes en matèria d'habitatge, transició energètica o mercat de treball, ha argumentat Iglesias. "Hem d'intentar convèncer Sánchez i el PSOE" que l'única manera de fer-ho és amb un govern de coalició amb Podem, ha dit, i ha afirmat que és moment que la formació lila demostri "maduresa, tranquil·litat i capacitat de diàleg". Iglesias ha reconegut que l'hipotètic govern de coalició estaria "clarament liderat pel PSOE" i seria proporcional a la força parlamentària de cadascú però ha defensat que fins i tot sent una força minoritària en un govern de Sánchez poden canviar moltes coses, més que mantenint-se a l'oposició. El secretari general de Podem ha concretat que la decisió final sobre l'hipotètic govern de coalició o el suport a la investidura de Sánchez recaurà en les bases del partit lila, és a dir, l'Assemblea Ciutadana de Podem, i no en la direcció de la formació.


Iglesias ha dit que és "responsabilitat" de Podem convèncer el PSOE que un govern en solitari amb 123 escons no és estable davant els 149 escons de la "dreta estatal". "A Espanya no li va bé", ha dit Iglesias, que ha afirmat que PSOE i Podem hauran d'arribar a acords amb formacions polítiques d'àmbit autonòmic -catalanes, valencianes i basques, ha concretat- per tenir "altura d'estat" davant dels reptes de l'Estat. "No ens podem permetre una legislatura com la dels últims mesos", ha dit Iglesias, en referència al govern en minoria.
 

 
 

Comentaris