Iglesias regala a Sánchez l'últim nombre de la revista 'The New Left Review'

El secretari general de Podem es reuneix amb el líder del PSOE al Congrés dels Diputats de Madrid

 

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha regalat al del PSOE, Pedro Sánchez, a la seva arribada a la trobada conjunta que mantenen aquest dimarts al Congrés l'últim número de la revista 'The New Left Review', el primer que coedita en castellà la fundació de Podem Instituto 25M. Iglesias i Sánchez han arribat al voltant de les 10.00 hores a la seva cita d'aquest dimarts. A diferència de la seva última reunió del passat 30 de març del 2016, no han passejat junts per la Carrera de San Jerónimo sinó què han deixat la salutació inicial i el posat davant els mitjans gràfics per a l'interior del despatx en el qual mantenen la seva trobada. Els dos líders es reuneixen amb l'objectiu d'apropar postures i explorar possibles vies de col·laboració per fer front al govern del PP i les seves polítiques amb "iniciatives de treball conjunt", com per exemple, el pla de rescat als joves que Sánchez vol impulsar.

 

Per la seva banda, Iglesias ha acudit a la trobada amb la intenció de posar més temes damunt de la taula, com el tractat de lliure entre la Unió Europea i el Canadà, conegut com a CETA per les seves sigles en anglès, les pensions, la plurinacionalitat, o el sostre de despesa. Encara que les seves postures semblen a priori més pròximes que fa un any, quan van intentar sense èxit pactar la investidura de Sánchez, segueixen mantenint discrepàncies quant a l'estratègia per fer front al Govern de Mariano Rajoy. Mentre que Sánchez cerca construir una majoria parlamentària, que inclogui Cs, i que treballi per revertir les mesures del PP, Iglesias vol que aquesta majoria serveixi per treure Rajoy de la Moncloa, la qual cosa implica, necessàriament, una nova moció de censura.

La trobada s'emmarca dins de la ronda de contactes que ha iniciat l'exdiputat madrileny després de recuperar el lideratge dels socialistes a la fi de maig. Després de la reunió, que té lloc en el despatx del portaveu parlamentari del PSOE, Sánchez no compareixerà i delegarà en el seu secretari d'Organització, José Luis Ábalos, la intervenció davant els mitjans de comunicació. Per la seva banda, Iglesias sí compareixerà en una de les sales de premsa del Congrés. 

 

Comentaris