Iglesias rebutja que Podem quedi relegat a Secretaries d'Estat

Diu que una investidura "no es pot separar" de la negociació del govern espanyol i reclama una presència proporcional als seus vots

El secretari general de Podem i diputat electe d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha suggerit que la seva formació no es conformarà amb secretaries d'Estat o direccions generals en un eventual acord amb el PSOE per donar suport a un govern 'socialista' i ha volgut deixar clar que "un govern de coalició és un govern de coalició": "Tothom sap el que és això", ha remarcat.

 

En declaracions a la Sexta, Iglesias ha puntualitzat que ja hi ha moltes experiències de governs de coalició no només a Europa sinó també a Espanya, i ha recordat l'experiència valenciana o andalusa. "Això és el que és, a partir d'aquí paciència, no és una baralla pel 'marxa tu per posar-me jo', això és una discussió, establir dinàmiques de confiança, d'empatia, un programa de govern i la qüestió dels equips (...). Cadascú ha d'estar representat en funció dels vots que té", ha incidit, per després recordar que l'Executiu ha d'aconseguir garantir els drets socials recollits a la Constitució.

 

 

Sobre la fluïdesa en l'acord per a la Mesa del Congrés, i sobre si això augura enteniments futurs per a la formació del Govern, Iglesias ha explicat que "la clau perquè les coses surtin bé és respectar els temps" i ha afegit que hi ha una relació de confiança entre totes dues parts i diàleg a diversos nivells, tant d'ell amb Sánchez --"de manera regular--, com Montero amb Lastra, o Echenique amb la seva contrapart.

 

Comentaris