El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias proposa un “diàleg” amb “totes les propostes sobre la taula”
  • CA

 

Envoltat per crits de “sí, se puede” i “presidente, presidente”, Pablo Iglesias ha aterrat aquest dijous a la campanya electoral a Catalunya en un míting al costat d’Ada Colau a la plaça Can Fabra Sant Andreu a Barcelona. Des d’aquesta plaça ha injectat optimisme als seus seguidors amb un discurs amb el qual ha posat l’Ajuntament de Barcelona com el model a seguir per un govern espanyol progressista. La seva intervenció ha estat la primera i s’ha centrat en qüestions socials, deixant pel final un apunt sobre la situació política a Catalunya, a la qual veu una solució a través del diàleg.

 

Iglesias ha assenyalat que en el context europeu hi ha una crisi que abasta no només les qüestions socials sinó també pel que fa als drets civils. Espanya és un capítol a part en aquest sentit. “La crisi s’emporta drets consubstancials a la forma democràtica, falta dialogar, dialogar i dialogar i que totes les propostes estiguin damunt la taula”, ha afirmat Iglesias sense citar explícitament el referèndum ni el dret a l’autodeterminació. Tampoc hi ha hagut referències explícites a la repressió.

 

Ara bé, Iglesias sí que ha volgut advertir que “el conflicte no es solucionarà ni amb presó ni amb jutges, sinó negociant i fent política”. El líder d’Unidas Podemos s’ha erigit com la garantia perquè això passi i s’ha mostrat convençut que el seu partit tornarà a guanyar les eleccions a Catalunya. S’ha dirigit als voltants del PSC que temen un pacte entre PSOE i Cs per advertir que si a Pedro Sánchez “li donen els números” els poders econòmics “pressionaran perquè hi hagi un acord” i que el govern que en surti ni serà d’esquerres ni apostarà pel diàleg.

 

El secretari general d’Unidas Podemos també ha dit que té el convenciment que el cap de llista dels Comuns pel 28-A, Jaume Asens —no ha participat en el míting perquè estava preparant el debat de TV3—, obtindrà vots de gent que votat ERC o la CUP perquè “ha demostrat que és una garantia per Catalunya” que no anirà a Madrid a generar grans titulars. Però ha ressaltat un seguit de qualitats que el fan apte pel moment polític que viu Catalunya. “Coneix el dret i l’Estat i s’ha guanyat el respecte de tots, és el que falta per trobar una solució dialogada per encarar des del govern un futur per a Catalunya i Espanya”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa