El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias fa pinya amb Itàlia i Portugal per demanar un ingrés mínim vital
  • CA

El vicepresident de Drets Socials del govern espanyol, Pablo Iglesias, publica aquest divendres un article a La Vanguardia signat conjuntament amb les ministres de Treball d’Itàlia, Nunzi Catalfo, i de Portugal, Ana Mendes Godinho, on defensa la necessitat de crear prestacions d’ingrés mínim vital a tots els estats membres de la UE. Segons Iglesias -que defensa aquest mateix criteri en una entrevista a Fianancial Times- cal que la UE estableixi “un marc comú de garantia d’ingrés mínim que no es limiti a un nivell de supervivència o a la taxa de pobresa calculada a partir de la renda europea, sinó un instrument jurídicament vinculant per a tots els estats per establir un ingrés mínim adequat adaptat al nivell de vida de cada país”.

L’article recorda que 25 dels 113 milions de ciutadans europeus es troben en risc de pobresa, i cal “adoptar mesures urgents que impedeixin el creixement d’aquestes xifres” fruit del covid-19. Segons el vicepresident tercer de l’executiu espanyol, la pandèmia fa necessàries “solucions globals i integrades més enllà dels marcs nacionals”. “Europa ha de respondre unida en solidaritat” de manera “coordinada” per “evitar una nova crisi econòmica i social com la que vam viure després de la crisi del 2008”.

Per això reclama que la Unió Europea “miri al futur i avanci en el desenvolupament d’un pla d’acció per implementar el Pilar Europeu de Drets Socials” posant en funcionament “un escut social europeu”. “Necessitem un sistema d’ingrés mínim comú que permeti combatre la pobresa i l’exclusiçó social des d’una òptica ambiciosa i integrada”, afirma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa