El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias no creu que perdi diputats i diu que les sensacions els fan ser “optimistes”
  • CA

 

 

Pablo Iglesias no ha volgut firmar en una entrevista a Antena 3 aquest dimarts la pèrdua de diputats que li auguren les enquestes, i ha afirmant, en lloc d’això, que algunes dades internes que té el partit i les “sensacions” els fan ser “optimistes”. Unides Podem afronta un panorama electoral complicat segons el que apunten les diverses enquestes que s’han publicat fins ara, però els responsables del partit esperen que l’escàndol de la investigació de l’excomissari José Manuel Villarejo en l’època del ministre Jorge Fernández Díaz faci variar els pronòstics.

 

A preguntes de la periodista, Iglesias ha esquivat opinar d’algun dels temes del dia, com les declaracions del popular Juan José Cortés, que ha acusat Pedro Sánchez de “seure a la taula amb assassins, criminals, violadors i pederastes”. El líder de Podem només ha comentat que “en aquesta campanya sembla que una collonada té premi”, i que ell prefereix parlar dels temes “fonamentals”, que per a ells són els socials.

 

L’entrevista, on no ha descartat que si arriba al govern pugui fer pactes amb els partits independentistes, ha tingut lloc després de l’acte de campanya que Iglesias ha fet a la Rioja, on ha recordat que, al seu parer, el poder necessita “la mentida” per perpetuar-se, i on ha convidat a omplir les urnes “de veritats”, apel·lant a les dificultats socials de l’electorat, en una idea que repeteix en tots els discursos.

 

Com a part d’un programa que defensa les qüestions socials, el líder d’Unides Podem ha fet una lectura d’alguns articles de la Constitució que, segons diu, no es compleixen, com els que garanteixen un habitatge o una feina digna. Dins d’aquest programa, Iglesias ha proposat que cap pensió estigui “per sota dels 600 euros”, i que aquests subsidis s’actualitzin “per llei” a partir de l’IPC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa