El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias: “Jo podria jugar un paper a les ordres del president del govern”
  • CA

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha defensat la creació d’un govern de coalició on la seva formació elegeixi els seus propis representants. Un d’aquests representants, segons Iglesias, podria ser ell mateix, encara que el PSOE tanqui ara per ara la porta a aquesta possibilitat. “A mi em sembla que jo podria jugar un paper a les ordres del president del govern, perquè nosaltres sabem el que implica estar a un Consell de Ministres”, ha afirmat Iglesias, que ha retret al PSOE que estigui “faltant al respecte” de la seva formació quan pretén establir “vetos personals” als perfils que elegeixi Podem per confirmar el govern. “A la cultura europea no es produeixen vetos i el primer és el respecte a l’aliat amb qui es treballarà”, ha afirmat en una entrevista a La Sexta.

Segons Iglesias, el PSOE hauria de “respectar” el criteri dels ciutadans que han votat els seus líders, com ell mateix, per encapçalar els espais polítics que els representen. En tot cas ha afirmat que fins ara els socialistes espanyols no li ha plantejat directament directament el veto a la seva persona. Al seu entendre, Podem ha demostrat “lleialtat, compromís i capacitat d’arribar a acords amb els pressupostos”, i si encara no hi ha acord per a la investidura de Sánchez és perquè “alguns volen mantenir tot el poder”. 

En aquest marc, ha insistit a demanar al PSOE que “negociï seriosament” un “govern de coalició” que generaria “moltíssima il·lusió” als ciutadans. “Per la nostra part hi ha mà estesa per negociar una coalició on estem disposats a renunciar a oltes coses que per llei ens correspondrien”, ha dit. També ha apuntat que Sánchez es va “equivocar” aquest dilluns quan va donar per trencades les negociacions i ha afirmat que Podem votarà “el que decideixin els inscrits” a la consulta que expira aquest dijous, on elegeixen entre un govern de coalició i un monocolor del PSOE amb suport extern de Podem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa